hoaxes

Γράφει ο Σπύρος Πλουμίδης

Συνήθως τα site δεν γράφουν διθυραμβικά σχόλια το ένα για το άλλο, γιατί, όπως και να το κάνουμε, υπάρχει η “αντιπαλότητα” των “κλικ”. Πλάκα κάνουμε βέβαια γιατί όλα αυτά τα θεωρούμε γραφικά και παλιομοδίτικα. Για παράδειγμα, θα αποθεώνουμε παντού και πάντα το ellinikahoaxes.gr

Και να θες δηλαδή, δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς, καθώς με την τόση παραπληροφόρηση που επικρατεί και στο ελληνικό διαδίκτυο, θεωρείται επιβεβλημένη η επίσκεψη σε αυτό, τουλάχιστον μια φορά την ημέρα.

Κάθε μέρα διαβάζουμε τα απίστευτα και βλέπουμε να ποστάρονται σημεία και τέρατα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτά που έχουν την μεγαλύτερη πέραση βέβαια είναι ότι έχει σχέση με ισλαμοφοβία, με γιατροσόφια που υπόσχονται την θεραπεία του καρκίνου και άλλων ασθενειών, ιστορίες συνομωσίας, εξωγήινους, θαύματα από εικόνες και σκηνώματα και ότι άλλο βάζει ο νους σας.

Στο ellinikahoaxes.gr μπορείς να δεις όλες τις ψεύτικες και εξωφρενικές αυτές “ειδήσεις” μαζεμένες, όπως και την εξήγηση για το τι πραγματικά συμβαίνει, με τρόπο απλό και κατανοητό.

Προσωπικά όπου βλέπω πλέον τέτοια hoaxes και troll δημοσιεύματα, ειδικά στο facebook, ποστάρω από κάτω την πραγματική διάστασή τους, μέσω του ellinikahoaxes.

Όχι τίποτε άλλο να σώσουμε κανένα άνθρωπο, ρε παιδιά, και να σταματήσουμε, όσο μπορούμε, το ομαδικό κάψιμο εγκεφάλου…