Το κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους του Μονάχου, οδήγησαν τον 40χρονο Μπέντζαμιν Ντέιβιντ (Benjamin David), να αναζητήσει άλλους τρόπους για να πηγαίνει γρήγορα και με ηρεμία στη δουλειά του κάθε πρωί.

Άλλοι, διαλέγουν τη μετακίνηση με ποδήλατα ή μοτοσικλέτες, που δεν μποτιλιάρονται, αλλά ο Benjamin επέλεξε τον ποταμό Ίσαρ, ο οποίος περνά μπροστά από το διαμέρισμα του, στη Μπάλντεπλατς (Baldeplatz).

Κάθε πρωί κάνει τη βουτιά του στο ποτάμι και κολυμπάει δύο χιλιόμετρα μέχρι να φτάσει στο χώρο εργασίας του.

Ο ποταμός Ίσαρ αποτελούσε, κάποτε, έναν από τους δημοφιλείς υδάτινους δρόμους που συνέδεαν το Μόναχο με τη Ρώμη και τη Βιέννη, ενώ πολλοί έκαναν βόλτες χρησιμοποιώντας σχεδίες ή κανό.

Βέβαια, τα «δρομολόγια» έχουν σταματήσει εδώ και δεκαετίες, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Benjamin,  ο οποίος είναι ο ιδρυτής μιας μικρής εταιρείας που ασχολείται με το εμπόριο και τον πολιτισμό, να χρησιμοποιεί το ποτάμι με άλλο τρόπο.

Κάθε πρωί, κολυμπά επί μισή ώρα μέχρι να φτάσει στη δουλειά του. Μόλις βρεθεί εκεί, σκουπίζεται με μια πετσέτα, βάζει ένα μπλουζάκι και περιμένει τους συναδέλφους του απολαμβάνοντας έναν καπουτσίνο στο κοντινό καφενείο.

Ο ταξιδιώτης-κολυμβητής βρήκε τον τέλειο τρόπο για να κρατά τα πράγματά του στεγνά ενώ βρίσκεται στο νερό. Διαθέτει μια ειδική τσάντα που δεν είναι μόνο αδιάβροχη, αλλά γεμίζει με αέρα όταν την περιστρέφετε, επιπλέοντας στο νερό.

Μέσα σε αυτήν βάζει τον φορητό υπολογιστή του, τα χαρτιά και τα στεγνά ρούχα, ενώ λειτουργεί και σαν μαξιλαράκι, αν τα χέρια του κουραστούν.

Ανάλογα με την εποχή και τη θερμοκρασία του νερού, ο Benjamin βάζει ένα μαγιό ή μια στολή κατάδυσης, αλλά πάντα φοράει πλαστικά πέδιλα για να προστατεύει τα πόδια του.

Όπως λέει, οι άνθρωποι ρίχνουν διάφορα αντικείμενα στον ποταμό, από γυάλινες φιάλες μέχρι ποδήλατα, και τα πέδιλα του παρέχουν προστασία.

Αλλά, ακόμη και έτσι, το κολύμπι σε ένα ποτάμι μπορεί να είναι επικίνδυνο. Ο Benjamin δεν θέλει να διακινδυνεύσει τη ζωή του μόνο για να εξοικονομήσει χρόνο.

Έτσι κάθε πρωί, πριν φύγει για τη δουλειά, πηγαίνει στο διαδίκτυο και ελέγχει την στάθμη του νερού, τη θερμοκρασία και τη δύναμη των ρευμάτων.

Αν όλα βρίσκονται σε ασφαλή όρια, κατευθύνεται προς τον ποταμό. Αν όχι, επιλέγει ένα από τα συμβατικά μέσα μεταφοράς.

Αυτή τη στιγμή, ο Benjamin David είναι ο μοναδικός άνθρωπος στο Μόναχο που χρησιμοποιεί τον ποταμό Ίσαρ για να αποφεύγει την κίνηση στους δρόμους.

Αλλά, με περίπου 30.000 νέους κατοίκους που μετακομίζουν στη γερμανική πόλη κάθε χρόνο, η κυκλοφορία δεν βελτιώνεται, οπότε περιμένει σύντομα μερικοί από τους συναδέλφους του να τον συνοδεύουν στην καθημερινή του βουτιά.

Πηγή: Snoopit24