Η Δρ Κάθριν Χάνκι (Catherine Hankey), λέκτορας σε θέματα διατροφής στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης, είπε ότι οι νεόνυμφοι παίρνουν, κατά μέσο όρο 1,82 με 2,27 κιλά μέσα στην πρώτη χρονιά του γάμου τους.

Μάλιστα, όπως επισήμανε, ορισμένα ζευγάρια μπορούν να πάρουν βάρος από 1,36 μέχρι 1,82 μέσα σε τρεις μήνες, εάν συγκατοικούν!

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα γεύματα αποτελούν σημαντικά θέματα για τα ζευγάρια που συγκατοικούν, ενθαρρύνοντας ο ένας τον άλλο να τρώει περισσότερο, ενώ μπορεί να μετακινούνται λιγότερο.

Η παχυσαρκία κάνει κακό στην αυτοεκτίμηση και μπορεί να βλάψει τις σχέσεις, σύμφωνα με την Χάνκι. Τα σχόλιά της έρχονται μετά από μια σειρά επιστημονικών ερευνών που έδειξαν ότι μια ευτυχισμένη σχέση είναι συνώνυμη με τη συσσώρευση κιλών.

Μια έρευνα του 2013, διαπίστωσε ότι οι πιο ικανοποιημένοι νεόνυμφοι από τους γάμους τους, ήταν όσoι πήραν βάρος μέσα σε χρονικό διάστημα δύο ετών. Αντίθετα, τα ζευγάρια που ήταν λιγότερα ικανοποιημένα από τη σχέση τους, διατηρούσαν το βάρος τους.

Αξίζει να επισημανθεί ότι τα κιλά δεν σχετίζονται μόνο με νέους γάμους, αλλά αφορούν και νέες σχέσεις.

Επίσης, μια άλλη μελέτη, του 2014, αποκάλυψε ότι το 43% των γυναικών πήρε βάρος μέσα στην πρώτη χρονιά της σχέσης.

Γιατί, λοιπόν, η αγάπη παχαίνει;

Οπως αναφέρεται, τα πανετρεμένα ζευγάρια χαλαρώνουν και δεν αισθάνονται πλέον την πίεση για την εφαρμογή ορισμένων αισθητικών προτύπων.

Αφήνουν τους εαυτούς τους, επειδή η συντήρηση του βάρους «ενθαρρύνεται κυρίως από την επιθυμία προσέλκυσης συντρόφου», επισημάνθηκε στη μελέτη του 2013.

Στο μεταξύ, άλλες έρευνες δείχνουν ότι μια δυσλειτουργία μέσα στην οικογένεια που φτάνει στο διαζύγιο, μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βάρους εξαιτίας του στρες και οι συνέπειες είναι ξανά πιο εμφανείς στις γυναίκες.

Πηγή: Snoopit24