Ο Άλεξ Μπαρτς (Alex Bartsch) είναι ένας φανατικός οπαδός της μουσικής ρέγγε, από την εποχή που  άκουσε τον Μπομπ Μάρλεϊ.

Κοιτάζοντας τα εξώφυλλα των δίσκων των μουσικών και των συγκροτημάτων της βρετανικής σκηνής, αποφάσισε να ψάξει και να βρει τις τοποθεσίες που τραβήχτηκαν οι εικόνες για τα εξώφυλλα των δίσκων βινυλίου.

Πέρασε 10 χρόνια της ζωής του ταξιδεύοντας γύρω από το Λονδίνο και ψάχνοντας για πρωτότυπες τοποθεσίες των δίσκων των πιο διάσημων καλλιτεχνών από το 1967 έως το 1987.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, τις πληροφορίες τις έπαιρνε αρχικά από τα όσα αναφέρονταν στην πίσω πλευρά του εξωφύλλου. Αλλά επειδή δεν έβρισκε αρκετά στοιχεία, αποφάσισε να δράσει μόνος του.

Σκέφτηκε ότι ένα καλό μέρος για να βρεις τις τοποθεσίες ήταν οι δισκογραφικές εταιρείες, καθώς οι περισσότερες φωτογραφίες τραβήχτηκαν έξω από την πόρτα τους ή πολύ κοντά.

Αν και οι περισσότερες από τις τοποθεσίες δεν άλλαξαν πολύ, ο φωτογράφος ανακάλυψε ότι μερικές από αυτές εξαφανίστηκαν ή πιθανώς μετατράπηκαν σε σούπερ μάρκετ, διαμερίσματα και δεν ήταν δυνατόν να βρεθούν.

Η συλλογή του Alex διαθέτει τώρα 42 εικόνες, τις οποίες δημοσίευσε σε ένα εξαιρετικό φωτογραφικό άλμπουμ.

Πηγή: Snoopit24