Ο Ιταλός καλλιτέχνης Μανουέλ ντε Ρίτα (Manuel de Rita), γνωστός ως Peeta μετασχηματίζει τους τοίχους κτιρίων ζωγραφίζοντας τρισδιάστατους πολύχρωμους κύβους και αφαιρεμένα κυλινδρικά σχήματα.

Αυτή η τεχνική προέρχεται από τα παραδοσιακά 3D γράμματα, τα οποία μεγέθυνε με τη ζωγραφική του, ενώ συνεχίζει να τα εξελίσσει καθώς πειραματίζεται με ρεαλιστικά αντικείμενα, τα οποία μοιάζουν σαν προεξέχουν από την εικόνα.

Ο ίδιος ο Peeta εξηγεί ότι στις δημιουργίες του κάνει μια «συντηξή μεταξύ παραδοσιακών χαρακτήρων και τρισδιάστατου στυλ, δίνοντας ζωή σε ένα μοναδικό είδος οπτικού ρυθμού».

Και προσθέτει: «Μέσα από τα αναμορφικά μου έργα επανασχεδιάζω τους όγκους κάθε είδους επιφανείας, προκαλώντας έτσι με τις ζωγραφιές μου μια προσωρινή διακοπή της κανονικότητας, μεταβάλλοντας την αντίληψη οικείων πλαισίων και αυξάνοντας έτσι μια διαφορετική αντίληψη των χώρων και κατά συνέπεια της πραγματικότητας σαν σύνολο».

Αυτές οι μεγάλης κλίμακας τρισδιάστατες τοιχογραφίες, έχουν ζωγραφιστεί σε διάφορες πόλεις σε όλο τον κόσμο, όπως την Γκουανζού, στην Κίνα, τη Βαρκελώνη, στην Ισπανία, το Μιράνο, στη Ιταλία, και πολλές άλλες.

Πηγή: Snoopit24