Γράφει η Άννα Παχή

Δυο γυναίκες, η μάνα και η ερωμένη ξετυλίγουν στο σανίδι μια τραγωδία πολλαπλών επιπέδων, καταθέτοντας τις ζωές, τα αισθήματα, την ίδια τους την ψυχή.

“Μήλον της έριδος” ο Γιάννος. Ο Άντρας που δεν εμφανίζεται ποτέ αλλά είναι πανταχού παρών. Η αγάπη των δυο αυτών γυναικών ορίζει τη ζωή και τις πράξεις του. Ότι κάνει έχει αντίκτυπο σε αυτές, συχνά αντίκτυπο σκληρό, ανελέητο.

Το έργο της  Σοφίας Αδαμίδου μιλά για όσα ρημάζουν τις ζωές. Κοινωνικά πρέπει, συναισθηματικοί εκβιασμοί, αδυναμίες χαρακτήρων αλλά και αισθήματα που κανείς δεν μπορεί να περιορίσει, όλα είναι εκεί, μπροστά σου, να τα νιώσεις, να τα αναλογιστείς.

Το θύμα σε αυτήν την ιστορία είναι η Γυναίκα. Μάνα, σύζυγος, ερωμένη. Θύμα επειδή πρέπει να υπακούει σε όσα της επιβάλλονται, θύμα επειδή παλεύει – ανεπιτυχώς – να ζήσει τη ζωή της όπως η ίδια επιθυμεί. Γυναίκα που αυτοπεριορίζεται, υποτάσσεται, ακολουθεί. Γυναίκα που λαχταρά τον έρωτα, την ελευθερία, το φως.

Η Άννα Παντζέλη μεταμορφώνεται απόλυτα στην αρχέγονη μάνα, εκείνη που με τον τρόπο της θέτει τους κανόνες. Εκείνη “γνωρίζει” την ευτυχία του γιου της και δεν θα αφήσει κανέναν, ή μάλλον, καμία, να του την χαλάσει. Θα μεταχειρισθεί όλους τους τρόπους για να καταφέρει αυτό που θεωρεί καλύτερο. Σε αυτόν τον αγώνα, βγαίνει νικήτρια, όμως το τρόπαιο είναι τελικά ανελέητο.

Η Ιζαμπέλλα Φούλοπ, εκτός από χάρμα οφθαλμών με τις αέρινες κινήσεις της, αποδεικνύει άλλη μια φορά το ταλέντο της. Είναι η Γυναίκα ερωμένη, εκείνη που αγαπά άνευ όρων, χωρίς να ζητά τίποτα παρά μόνο το δικαίωμα σε αυτήν την αγάπη. Πληγώνεται, βασανίζεται, διασύρεται, παραμένει όμως πιστή στον έρωτα, στο φως.

Η παράσταση που σκηνοθετεί ο Μανώλης Ιωνάς είναι εξαιρετική. Η ιστορία ξετυλίγεται αρμονικά, μέσα από τη σκοπιά της κάθε ηρωίδας και μαζί συμπληρώνουν το παζλ. Θα υπάρξουν στιγμές που θα σας κοπεί η ανάσα. Στιγμές που θα συγκινηθείτε, θα θυμώσετε για την τραγική μοίρα των ηρώων, όλων των ηρώων. Θα αναλογιστείτε δικά σας βιώματα, αποφάσεις που πήρατε εξαιτίας τρίτων, πράγματα που αφήσατε να ξεγλιστρήσουν από τα χέρια σας. Θα δείτε ξεκάθαρα τι σημαίνει να αγαπάς και τι πληρώνεις για αυτήν την αγάπη.

Το έργο θα μείνει μαζί σας για πολύ καιρό. Αξίζει να το έχετε στις αποσκευές σας.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κείμενο: Σοφία Αδαμίδου

Σκηνοθεσία: Μανώλης Ιωνάς

Φωτισμοί: Μανώλης Μπράτσης

Μουσική: Ερωφίλη

Σκηνικά – Κοστούμια: Νίκος Κασαπάκης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαίρη Μαμάκου

Φωτογραφίες: Απόστολος Δελάλης

Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού

Ευχαριστούμε τη Μαρία Γκίκα για τα λουλούδια του σκηνικού

Πρωταγωνιστούν: Άννα Παντζέλη – Ιζαμπέλλα Φούλοπ

Ημέρες και Ώρες Παραστάσεων: Κάθε Τετάρτη στις 19:00

Διάρκεια Παράστασης: 60΄ (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές Εισιτηρίων: 10€

Θέατρο Αλκμήνη : Αλκμήνης 8-12, Κάτω Πετράλωνα (Στάση Μετρό: Κεραμεικός)

Τηλέφωνο Κρατήσεων: 210 3428650 (Καθημερινά μετά τις 18:00)