Οι σχέσεις ανάμεσα στους Διάσημους και τους Μαχητές είναι στο χειρότερο δυνατό σημείο από την αρχή του Survivor. Οι αψιμαχίες που ξεκίνησαν μετά τον προχθεσινό αγώνα, συνεχίστηκαν και οξύνθηκαν περισσότερο στο χθεσινό επεισόδιο.

Ειδικά οι δύο ψηλοί, Κοκκινάκης και Σπαλιάρας είναι στα κόκκινα και είναι φανερό πλέον ότι φτιάχνεται βεντέτα μεταξύ τους. Το παιχνίδι θέλει συγκρουσιακά στοιχεία για να διατηρήσει το τηλεοπτικό ενδιαφέρον. Και επειδή έχουν αποχωρήσει πολλοί μετρ του είδους (Χανταμπάκης, Παπαδοπούλου, Χούτος, Αργιανίδης κλπ), τη σκυτάλη έχουν πάρει παίκτες όπως ο Αγγελόπουλος, που ψάχνει για καβγά με κάθε ευκαιρία, ο Αναγνωστόπουλος, που ψοφάει για αντιπαραθέσεις, ο Χρανιώτης, ο οποίος κάνει τον ειρηνοποιό, αλλά υποδαυλίζει συγκρούσεις σαν τον Κίσινγκερ, ακόμα κι ο Βασάλος που πετάει τις σπόντες του, εκεί που δεν το περιμένει κανείς.

Φυσικά το χορό σέρνουν οι Κοκκινάκης και Σπαλιάρας. Ο δεύτερος πέρασε χθες στην αντεπίθεση για τα περί έλλειψης fair play και ήθους, που του καταλόγισε ο πολίστας και κατηγόρησε τον ολυμπιονίκη ότι στήνει ψηφοφορίες στην ομάδα του και άρα δεν μπορεί να μιλά για ήθος!

Όταν τον ρώτησαν τι εννοεί, αναφέρθηκε στην ψηφοφορία κατά την οποία ο Κοκκινάκης συντάχθηκε με τη Λάουρα και βγήκε προτεινόμενος ο Χούτος. Ο Σπαλιάρας επικαλέστηκε (έδωσε στεγνά, λέγεται αυτό) τον Χρανιώτη, τον Μπο και τον Αγγελόπουλο, για να στηρίξει τους ισχυρισμούς του. Ειδικά ο Χρανιώτης και ο Αγγελόπουλος αντέδρασαν έντονα και ζήτησαν από τον Σπαλιάρα εξηγήσεις, εκείνος επέμεινε να τους καρφώνει, αλλά και να τα μπαλώνει εν μέρει και το αποτέλεσμα ήταν να γίνουν όλα κουλουβάχατα – ο Αρτέμης Μάτσας θα έτριβε τα χέρια του σε μια γωνιά για την κληρονομιά που άφησε!

Με τον Κοκκινάκη τα έχει και ο Μάριος, ο οποίος αποδίδει το ξέσπασμα του πολίστα στην απουσία της… Λάουρας. «Έχασε το “διαμάντι” του, όπως ο ίδιος την αποκαλούσε» δήλωσε κάποια στιγμή ο Κύπριος, αφήνοντας υπονοούμενα για τη σχέση των δύο Διάσημων. Αν φτάσουν αυτά τα λόγια στα αυτιά του Κοκκινάκη, μάλλον θα αρχίσουν τα κυνηγητά στην παραλία!

Τα πράγματα έτσι κι αλλιώς είναι σε μία λεπτή ισορροπία.

Οι δύο ομάδες δεν μιλιούνται στην παραλία και αποφεύγουν τις επαφές – ακόμα και το καλημέρα το λένε με το ζόρι και μόνο αν δεν προλάβουν να αποφύγουν ο ένας τη φάτσα του άλλου. Εκτός από τις επαφές Σάρας κι Ελισάβετ με την Ευρυδίκη και της τελευταίας με τον Βασάλο (τον οποίο τάισε με φαγητό των Διάσημων κάποια στιγμή, πέρα από τη βόλτα στην ακροθαλασσιά), μιλάμε για «ψυχρό πόλεμο». Τείχος δεν έχει κτιστεί ακόμα ανάμεσά τους, αλλά όταν θα μειωθούν κι άλλο οι παίκτες και γίνουν μία ομάδα, το κλίμα θα είναι… εφιαλτικό.

protothema