Γράφει ο Δημήτρης Βαρβαρήγος

Το θεατρικό έργο πραγματεύεται τις τελευταίες ώρες της ζωής του Πέτρου Γεράνη, του τελευταίου Έλληνα στη Κυψέλη ο οποίος βρίσκεται τεμαχισμένος μέσα σε έναν κάδο ανακύκλωσης.
Το λογικό και το παράλογο ακροβατεί καθώς ο ήρωας μας μέσα από εσωτερικές αναζητήσεις προσπαθεί να βρει το νόημα της ζωής όντας νεκρός…

Η δυναμική της παράστασης έγκειται στο μεταφυσικό στοιχείο όπου τα ερωτήματα για τη ζωή, τη φιλία, τον έρωτα, την αγάπη ξεδιπλώνονται αμείλικτα απαιτώντας απαντήσεις
Η καταπληκτική ερμηνεία των ηθοποιών, με την άψογη υποκριτική τους δεινότητα μάς μεταφέρουν με ρεαλιστικό ύφος απόδοσης των γεγονότων της ιστορίας και ταυτίζουν τον θεατή με τις ζωές, τις επιθυμίες και τις επιδιώξεις τους.
Σκηνοθεσία κι ερμηνείες, στέκονται πολύ ψηλά με απόλυτο σεβασμό, συνέπεια και σοβαρότητα στους κανόνες και τις απαιτήσεις του έργου.

Η Ανακύκλωση, είναι μια πολύ καλή –ατμοσφαιρική- παράσταση, ένα έργο χαρακτήρων που μεταφέρει με απόλυτο τρόπο μέσα από λεπτές ανθρώπινες ιδιοσυγκρασίες την ένταση και την αγωνία του θρίλερ.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης οι πολλές συναισθηματικές εναλλαγές προσδίδουν δυναμική στους χαρακτήρες που αν και δείχνουν άνθρωποι μοναχικοί ανάμεσα στο πλήθος, μάς κάνουν να νιώθουμε μαζί τους την αγωνία του αύριο.

Μας κρατούν δέσμιους στην καθημερινότητα και στους προβληματισμούς τους ώστε να μην προσπεράσουμε αδιάφορα μπροστά από τον πόνο και τις λύπες τους.
Οι ανθρώπινες παρουσίες τους παρηγορούν και ενθαρρύνουν μέσα από τον δικό τους τρόπο ζωής να αποδεχτούμε τη δική τους αντίληψη απέναντι στον Άνθρωπο που δεν είναι άλλη από την ειλικρινή ανιδιοτέλεια όπου οι ανθρώπινες σχέσεις να διέπονται από συγκατάβαση και ανθρωπιά.

“Ανακύκλωση” Κοινωνικό δράμα

Συντελεστές:
Κείμενο – Σκηνοθεσία: Νίκος Μπίμπιζας
Βοηθός Σκηνοθέτη: Πάνος Χαλακατεβάκης
Σκηνικά – Κοστούμια: Αθηνά Γιαμπάνη
Τrailer: Cerberus Production
Σχεδιασμός Φωτισμών: Ιωάννης Κλειδέρης
Παραγωγή: Θεατρική Εταιρεία ”Replica”
Ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Μπάζας, Γιάννης Τζίτζης, Κωνσταντίνα Βαρβαρήγου
Φιλική Συμμετοχή: Περικλής Λιανός

Από Τετάρτη 25 Απριλίου και κάθε Τετάρτη 21:15
Τηλέφωνο κρατήσεων 2111110055
Γενική Είσοδος 8 ευρώ

ProjectR (Λαγουμιτζή 32 & Αλεξάνδρου Πάντου 10) Καλλιθέα