Γράφει ο Σπύρος Πλουμίδης

Ακόμη μια τραγωδία συγκλονίζει τη χώρα. Άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, άνθρωποι που κάηκαν ζωντανοί, άνθρωποι που πλήρωσαν και πάλι τα λάθη, τις παραλήψεις, την κακιά στιγμή, η ό,τι στο διάολο έγινε και θρηνούμε δεκάδες νεκρούς. Γονείς, παιδιά, ηλικιωμένοι πέθαναν αγκαλιασμένοι γιατί δεν είχαν ελπίδα διαφυγής. Οικογένειες που ξεκληρίστηκαν την ώρα που έκαναν διακοπές, την ώρα που ξέκλεψαν λίγο χρόνο για να πάνε να κάνουν ένα μπάνιο. Έχουμε πολλά να πούμε και ευθύνες να αποδώσουμε και να σφαχτούμε πάλι για το ποιός φταίει και το ποιός δεν φταίει.

 

Αλλά αυτή την στιγμή ας βγάλουμε τον σκασμό και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε την κατάσταση. Δεν θα απαλύνουμε κανένα πόνο, δεν μπορούμε, δεν γίνεται αλλά ας κάνουμε το χρέος μας ως άνθρωποι.

 

Όποιος μπορεί ας πάει να δώσει αίμα στα σημεία που έχουν ορίσει οι αρχές, όποιος μπορεί ας πάει να δώσει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στα μέρη που έχουν οριστεί. Όποιος μπορεί ας ανοίξει το σπίτι του ή το εξοχικό του για τους ανθρώπους που έχασαν τα πάντα μέσα σε λίγη ώρα.

 

Οι κοινοποιήσεις στα σόσιαλ μίντια είναι καλές, αλλά δεν βοηθούν ουσιαστικά. Ας κάνουμε κάτι ουσιαστικό. Όπως μπορεί ο καθένας, με όποιον τρόπο μπορεί.

 

Έχουμε όλο τον χρόνο να φαγωθούμε πάλι μετά….

 

ΥΓ: Σε ενημέρωση για τα είδη πρώτης ανάγκης που μπορούν όσοι πολίτες επιθυμούν, να προσφέρουν στους πληγέντες προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Οι πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, εμφιαλωμένο νερό κ.ά.) στα θύματα των πυρκαγιών, μπορούν να απευθύνονται στην τηλεφωνική γραμμή 210-4819001 του Κέντρου Logistics της Περιφέρειας Αττικής ή στους οικείους Δήμους.

Ακολουθεί λίστα ειδών πρώτης ανάγκης:

• Εμφιαλωμένα νερά

• Χυμούς

• Τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση να είναι άμεσης ανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κ.λπ.)

• Γάλατα μακράς διάρκειας, τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου, π.χ. εβαπορέ

Σημείο συγκέντρωσης: Κέντρο Logistics της Περιφέρειας Αττικής στην Εσπλανάδα – Πλατεία Νερού δίπλα στο Τάε Κβο Ντο του Φαληρικού – Δεν χρειάζονται άλλα είδη ρουχισμού.

 

ΥΓ: Παρόμοιες πρωτοβουλίες έχουν ξεκινήσει όλοι οι δήμοι. Επικοινωνήστε με το δικό σας και μάθετε που γίνονται συγκεντρώσεις ειδών πρώτης ανάγκης.