Γράφει ο Σπύρος Πλουμίδης

Οι πειραιώτες το ξέρουν και το τιμούν σε κάθε ευκαιρία. Για την ακρίβεια το έχουν κάνει στέκι. Όσοι έρχονται από τα υπόλοιπα μέρη, απλά ξανάρχονται και ξανάρχονται. Μέχρι που το κάνουν και αυτοί στέκι.

Το Χρησιμοπωλείον στο Κερατσίνι μοιάζει βγαλμένο από ελληνική ταινία του 1950. Πετρόκτιστο οίκημα, με έναν αέρα της παλιάς αυθεντικής κουλτούρας, προσαρμοσμένη στο σήμερα.

Εκεί μπορείς να απολαύσεις από έναν μερακλίδικο ελληνικό καφέ μέχρι espresso και καπουτσίνο με πλούσια κρέμα. Και αυτά σε τιμές που δεν διανοείσαι.

Αν πείνασες τώρα σου έχουμε τα καλύτερα. Σε τιμές που θα κοιτάς τον κατάλογο και δεν θα το πιστεύεις (τρως με κέρματα, αυτό μόνο θα σου πω), το τραπέζι γεμίζει με εκλεκτούς μεζέδες που θα συνοδέψουν το κρασί, τη μπύρα, το ούζο, τη ρακί ή το τσίπουρο που θα πάρεις.

Η παρεΐστικη ατμόσφαιρα, η άρτια εξυπηρέτηση και οι φιλικοί ιδιοκτήτες του, θα σε πείσουν ότι αξίζει να ξαναπάς. Και πίστεψέ με, αν πας μια φορά, δεν υπάρχει περίπτωση να μην ξαναπάς.

Το μαγαζί είναι ανοικτό από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, τότε που οι παρέες ενώνονται με έντεχνη και καλή λαϊκή μουσική. Μια βόλτα στο Κερατσίνι θα σε πείσει…

Ωράριο λειτουργίας: 9:00 – 1:30
Διεύθυνση.: Παύλου Φύσσα (πρώην Π. Τσαλδάρη) 53, 187 57, Κερατσίνι
Τηλ.: 210 4010824 (κρατήσεις δε γίνονται)