thiseion

Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός και το «Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες» εγκαινιάζουν το «Δροσερό Βλέμμα» μια σειρά από εξέχουσες παραστάσεις νέων δημιουργών, άγνωστων στο ευρύ αθηναϊκό κοινό, που οι δουλειές τους προάγουν με ιδιαίτερο τρόπο την θεατρική εμπειρία.

Την σειρά αυτή ανοίγει «Το ζήτημα της Φαλακρής τραγουδίστριας» του Ευγένιου Ιονέσκο για τρεις μόνο παραστάσεις στις 25,26 & 27 Απριλίου.

Μια πρωτότυπη σκηνική και κειμενική σύνθεση, πάνω στο Παράλογο, με βασικό άξονα το κείμενο του Έυγένιου Ιονέσκο «Η Φαλακρή τραγουδίστρια» υπό τη σκηνοθετική ματιά της Μαριλένας Κατρανίδου.

Δύο τυπικά εγγλέζικα ζευγάρια, μια υπηρέτρια, ένας πυροσβέστης, ένα κουδούνι που χτυπάει επίμονα , μια πόρτα που κρύβει έναν επισκέπτη και μια πιθανή φωτιά. Το ζήτημα όμως βρίσκεται αλλού…

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Βασισμένη στο κείμενο και τα λόγια του Ιονέσκο, κύριου εκφραστή του Θεάτρου του

Παραλόγου, και χρησιμοποιώντας ως βασικό δομικό στοιχείο το ιντερμέδιο , η ομάδα – που αποτελείται ως επί το πλείστον από φοιτητές και απόφοιτους του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης – καταθέτει μια πρόταση πάνω στην σκηνική παρουσία του Παράλογου διερευνώντας την έννοια του ως συμβάντος της καθημερινότητας αλλά και ως κατ’εξοχήν γνωρίσματος της θεατρικής σύμβασης.

Η παράσταση ξεκίνησε την διαδρομή της στο Τμήμα Θεάτρου, στα πλαίσια του μαθήματος Σκηνοθεσίας του Μ. Μαρμαρινού, τον Ιούνιο του 2015 , συναντήθηκε με το κοινό της Θεσσαλονίκης στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» στα πλαίσια του «Μικρού Φεστιβάλ» του Δήμου Καλαμαριάς,τον Δεκέμβριο του 2015 και έρχεται να συναντήσει το αθηναϊκό κοινό στην τρίτη εκδοχή της στο «Θησείον – Ενα θέατρο για τις τέχνες» στις 25, 26 & 27 Απριλίου του 2016.

O Μιχαήλ Μαρμαρινός σημειώνει:

«Άνθρωποι, εγκλωβισμένοι μέσα στις λέξεις τους. Που περιμένουν κάτι, κάποιος να τους συμβεί. Μια φωτιά, μια ιστορία, ένα κουδούνι, ένα τσάι, ένας άνθρωπος. Περιμένουν γιατί τους έχουν πει ότι η μέρα διαδέχεται τη νύχτα. Είναι οι άνθρωποι που κοιτούν αυτούς που βλέπουν μια ταινία. Η δράση βρίσκεται πίσω τους. Ό,τι καταλαβαίνουν είναι από τα μάτια των άλλων. Ανεξήγητα λογικοί. Αποτελούν ένα «παραδείγματος χάριν» για εμάς που καταλαβαίνουμε μόνο με παραδείγματα.»

Σκηνοθεσία: Μαριλένα Κατρανίδου

Δραματουργική επεξεργασία: Ρία Μεντηλίδου, Μαριλένα Κατρανίδου

Σκηνογραφία – Ενδυματολογία: Διδώ Γκόγκου

Φωτισμοί: Νίκος Μαυράκης

Φωτογραφίες: Σέργιος Κεφαλάς

Γραφιστική επιμέλεια: Δημήτρης Πολίτης

Trailer: Αλέξης Τσιάμογλου (RoughCut)

Οργάνωση Παραγωγής: Νίκος Μαυράκης, Ηλιάνα Καλαδάμη

Παραγωγή: ΟΜΑΖ & Μανόλης Σάρδης /PRO4

Παίζουν:

Αλίκη Αλατσάκη

Γεωργία Κυριαζή

Ειρήνη Κυριακού

Χρήστος Στρινόπουλος

Αλέξης Τσιάμογλου

Μουσικοί επί σκηνής:

Δημήτρης Λώλης

Χρήστος Παπαδόπουλος

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Μ. Δευτέρα 25 Απριλίου στις 21:00

Μ. Τρίτη 26 Απριλίου στις 21:00

Μ. Τετάρτη 27 Απριλίου στις 21:00

Τιμές εισιτηρίων:

Κανονικό: 12 €

Φοιτητικό, ΑΜΕΑ, Ανέργων, άνω των 65 : 10 €

Προπώληση εισιτηρίων:  Ticket services
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου) (μετρητοίς με εκτύπωση Voucher)
Τηλεφωνικά: 210.7234567 (με πιστωτική/χρεωστική κάρτα)
Online: www.ticketservices.gr (με πιστωτική/χρεωστική κάρτα)

Θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ

Τουρναβίτου 7, Αθήνα (Ψυρρή)

Τηλέφωνο θεάτρου: 210-3255444

Ωρες ταμείου : 17:00 – 20:30 (ανοικτό μόνο τις ημέρες των παραστάσεων)

Πληροφορίες – κρατήσεις: καθημερινά 10.00 – 17.00