Απόλυτα ικανοποιημένος με τις εξελίξεις στο θέμα του χρέους είναι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όπως διαβάζουμε στα πολιτικά ρεπορτάζ. Τόσο ικανοποιημένος μάλιστα που είναι πολύ κοντά στο να φορέσει γραβάτα, όπως είχε υποσχεθεί στην περίπτωση που η χώρα θα έλυνε οριστικά το θέμα του χρέους και θα έμπαινε σε τροχιά ανάπτυξης. Αυτό άφησε να εννοηθεί μεταξύ σοβαρού και αστείου σε πηγαδάκι με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το πολιτικό ρεπορτάζ.

Την γραβάτα όμως την έχει φορέσει εδώ και καιρό. Την γραβάτα και τον συμβολισμό της απο τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Την γραβάτα την φόρεσε με την αύξηση των εισφορών, με την αύξηση των φόρων, με την μείωση των συντάξεων, με τις συνθήκες ζούγκλας στον εργασιακό τομέα, με την ανεργία κοντά στο 45% στους νέους, με το «όχι» που έγινε «ναι» στο Δημοψήφισμα.

Εκεί φόρεσε και τη γραβάτα και το κοστούμι των προηγούμενων. Επίσης απέκτησε και την ξύλινη γλώσσα που είχαν οι προκάτοχοί του. Ακόμη πιστεύει πλέον στην ευημερία των αριθμών, άσχετα αν είναι σε πλήρη αντίθεση με την πραγματική κοινωνία.

Την γραβάτα την φόρεσε λοιπόν εδώ και αρκετό καιρό νοητά. Άντε να την φορέσει και κανονικά να δούμε τουλάχιστον αν του πάει στυλιστικά…