Βραδιά θεάτρου και το φεγγάρι που παλεύει να εμφανιστεί πίσω από τα σύννεφα, μας κάνει παρέα.

Θέατρο ‘Μπέλλος’, ιστορικός χώρος. Έχουν περάσει από εκεί, πολλά μεγάλα ονόματα και η αύρα τους, ποτισμένη στους τοίχους του θεάτρου.

‘Εκτός σύμβασης’ το όνομα της παράστασης που θα παρακολουθούσαμε. Εκτός σύμβασης και όλη η πόλη, μηΝ πω και όλη η Ελλάδα, που περνά τα δεινά το ένα μετά το άλλο.

Σε σκηνοθεσία Διογένη Γκίκα και Δέσποινας Μπισχινιώτη και ερμηνεία των ίδιων.

Μια παράσταση ανόθευτη, γεμάτη από νοήματα. Νοήματα χαμένα στο παράλογο της εποχής. Μικρές ιστορίες ,καθημερινές δικές σας, δικές μας , δικές τους. Μέσα στα κλειστά παράθυρα των μικρών ή μεγάλων κουτιών που εσωκλείουν τις ζωές του καθενός μας.

Είναι μια παράσταση ψαγμένη. Οι ηθοποιοί αφήνονται στην ρύμη του όμορφου λόγου της συγγραφέως (Γιώτα Τεμπρίδου) καθώς τα κορμιά τους γίνονται λέξεις και μας οδηγούν σε ένα μονοπάτι εικόνων χωρίς πολλά εφόδια π.χ σκηνικά.

Μολονότι η παράσταση αγγίζει θέματα που πονάνε και ματώνουν την Ελληνική κοινωνία, ταυτόχρονα είναι πολύ ευχάριστη.

Η μοναξιά, η μοναχικότητα, η έλλειψη την ανθρώπινης επαφής και τα αποτελέσματα αυτής. Το κείμενο εξαιρετικά δραματοποιημένο, μεταφέρεται στη σκηνή σαν ένα ποτάμι εικόνων και ενώ η ιστορίες εναλλάσσονται, δεν υπάρχει κανένα κόλλημα ή μπέρδεμα για τον θεατή.

Θα αναφέρω εδώ, ότι όση ώρα οι ηθοποιοί ήταν επάνω στην σκηνή ‘’δεν έπεσε καρφίτσα’’ ακόμα και οι αναπνοές ήταν σχεδόν ανύπαρκτες.

Μια παράσταση που με συνεπήρε. Άνθισε μέσα μου η ελπίδα ότι το θεατρικό κείμενο μπορεί να σταθεί και να ‘’τραβήξει’’ τον θεατή και χωρίς υβριστικά λόγια. Προσωπικά το θεωρώ μεγάλο βήμα. Κουράστηκα να βλέπω ‘πολιτικοποιημένα’ θεατρικά καθώς και κείμενα που φαντάζομαι πως και οι ίδιοι ηθοποιοί ντρέπονται που τα αναπαράγουν.

Θα ήθελα να έπαιρνε παράταση η παράσταση να την δει περισσότερος κόσμος. Εγώ έφυγα γεμάτη και συνάμα με πολύ τροφή για σκέψη.

Στεναχωρήθηκα μόνο για ένα λόγο. Ο κόσμος δεν ήταν αυτό που περίμενα.  Ένα έχω να πω γιατί το γνωρίζω καλά. Ένας λαός πάει μπροστά μέσα από το θέατρο και το διάβασμα κάτι που εμείς τείνουμε να εγκαταλείψουμε.

Δώστε τα ελάχιστα χρήματα που όλοι έχουμε σε μια τέτοια επένδυση και δεν θα βγείτε ζημιωμένοι.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές και σπεύστε…..

Συντελεστές της παράστασης «Εκτός σύμβασης»:
  • Κείμενα: Γιώτα Τεμπρίδου (από τις συλλογές μικρο-διηγημάτων «Η ωδή που δεν έγραψα και άλλες ιστορίες», «Διαδοχικές ασυνέχειες» & «Τα ιογενή»)
  • Σκηνοθεσία – Ερμηνεία: Διογένης Γκίκας, Δέσποινα Μπισχινιώτη
  • Θεατρική προσαρμογή – Μουσική επιμέλεια: Δέσποινα Μπισχινιώτη
  • Επιμέλεια κίνησης: Μέλπω Βασιλικού
  • Κατασκευή props: Διογένης Γκίκας
  • Επικοινωνία: Νατάσα Παππά

Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Θέατρο ‘Μπέλλος’ – Κέκροπος 1

Τηλ. 210 3229889

από 30/09/2023 έως 07/10/2023κάθε Παρασκευή, Σάββατο 21:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ Κανονικό: 12€, Μειωμένο (Μαθητών / Φοιτητών / Ανέργων / Πολυτέκνων / ΑμεΑ / Άνω των 65 / Ατέλειες): 10€