Και όχι μόνο. Ο Ιάπωνας καλλιτέχνης GAKU, ακολουθεί την πλούσια παράδοσης της χώρας του στη γλυπτική τροφίμων, που ονομάζεται μουκίμονο (mukimono).

Την τέχνη αυτή εφαρμόζουν πολυτελή εστιατόρια στην Ιαπωνία, γαρνίροντας τα πιάτα με σκαλισμένα τρόφιμα, σε διάφορα σχήματα.

Όμως, στα χέρια του Ιάπωνα καλλιτέχνη, η γλυπτική σε φρούτα και λαχανικά αποτελεί κάτι το μοναδικό με εκπληκτικές βρώσιμες δημιουργίες.

Ένα εμπόδιο για το σκάλισμα τους, όπως λέει, είναι η ταχύτητα με την οποία πρέπει να δουλέψει.Τη στιγμή που μια φλούδα απομακρύνεται, η οξείδωση θα αρχίσει να αποχρωματίζει το έργο τέχνης.

Έτσι, ανάλογα με την ποικιλία, τα γλυπτά του GAKU είναι πιθανόν να δημιουργούνται μέσα σε μερικά λεπτά.

Οπλισμένος με ένα εργαλείο, παρόμοιο με ένα μαχαίρι X-ACTO, και φρούτα ή λαχανικά από το μανάβικο, χαράζει περίπλοκα σχέδια που συχνά είναι εμπνευσμένα από τα παραδοσιακά ιαπωνικά μοτίβα.

Ο GAKU επισημαίνει ότι η μπανάνα είναι εξαιρετικό φρούτο για να εξασκηθεί όποιος θέλει να δημιουργήσει τα δικά του σχέδια, επειδή είναι φτηνή και εύκολη να χαραχθεί.

Όταν ρωτήθηκε τι κάνει με όλες τις δημιουργίες του, αφού έχει τις ολοκληρώσει, η απάντησή του είναι απλή: Τις τρώει. «Εκτός από την φλούδα της μπανάνας».

.

Πηγή: Snoopit24