Στην Ελλάδα μπορεί να μην είδαμε πολλά drive in αλλά τα μάθαμε μέσα από πολλές ταινίες της εποχής των 50s και 60s.

Αυτοκίνητα παρκαρισμένα σε έναν ανοιχτό χώρο, όπου η ταινία προβάλλεται σε μια μεγάλη γιγαντοοθόνη, κάτω από τον έναστρο ουρανό με καλή παρέα και πολύ ποπ κορν. Σαν σκηνή βγαλμένη από το Grease.

Ωστόσο, από ό,τι φαίνεται η πανδημία του κορωνοϊού και η ανάγκη για τήρηση των μέτρων ασφαλείας, έδωσαν την ιδέα για επιστροφή σε αυτόν τον vintage και νοσταλγικό τρόπο προβολής ταινιών.

Με τις κινηματογραφικές αίθουσες να έχουν επηρεαστεί από την κρίση, η ιδέα ενός drive in στην πρωτεύουσα φαντάζει ιδανική.

Μια σελίδα έκανε την εμφάνισή της σήμερα online με ένα countdown να μετρά αντίστροφα 18 μέρες και να ρωτά: «Θέλετε να ζήσετε πρώτοι την εμπειρία του Athens Drive In Cinema;». Την ίδια στιγμή, μια σελίδα στο Facebook με το όνομα «Αθενς Ντράιβ-Ιν» συγκεντρώνει ήδη τα πρώτα likes.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες για την τοποθεσία του drive in, όπως διαβάζουμε στο Flix. Πάντως, από ό,τι φαίνεται την 1η Ιουνίου, εκτός από τα θερινά σινεμά που ανοίγουν, θα μπορούμε να βρεθούμε σε ένα drive in και να παρακολουθήσουμε με την παρέα μας ταινία μέσα από το αυτοκίνητο.

Drive in, υπήρχε στη Μαλακάσα, με την περίφημη πινακίδα να στέκει ακόμη, σαν «στοιχειωμένη». Ωστόσο, μάλλον είναι η ώρα να αναβιώσει ένα κομμάτι της pop κουλτούρας που δεν πέτυχε πολύ στην Ελλάδα για να δούμε αν αυτή τη φορά θα κάνει τη διαφορά.