Ένα γνήσιο ελληνικό έργο γραμμένο με γνώση και χιούμορ.Μια φιλόδοξη προσπάθεια που στοχεύει να δώσει με σύγχρονες σκηνοθετικές – ερμηνευτικές μεθόδους την ιστορική και τόσο καθοριστική για την πορεία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού δίκη και καταδίκη του μεγαλύτερου φιλοσόφου στοχαστή Σωκράτη.

Η παράσταση «Η Δίκη του Σωκράτη», που έχει ως απώτερο στόχο να καταστήσει εύληπτα από το μέσο θεατή τα διαχρονικά μηνύματα που εμπεριέχονται στον αρχαιοελληνικό φιλοσοφικό στοχασμό, ανεβαίνει στο Θέατρο Τζένη Καρέζη για 6 μόνο παραστάσεις με τον Γιάννη Μόρτζο και πέντε ακόμα ηθοποιούς.

Οι ιδέες του Σωκράτη που αποτελούν μια πολύτιμη παρακαταθήκη του παγκόσμιου πνευματικού πολιτισμού, όπως προβάλλουν μέσα από το θείο λόγο του Πλάτωνα του Ξενοφώντα και το νευρώδη, καυστικό και χιουμοριστικό λόγο του Βάρναλη, αναδύονται ανάγλυφα κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης και ταξινόμησης του υλικού για τη συγγραφή της διπλωματικής εργασίας μιας φοιτήτριας κι ενός φοιτητή. Ένας από τους δικαστές που παρευρέθηκαν στη δίκη και ψήφισε υπέρ της αθώωσης του Σωκράτη, καθώς και ένας από τους αγαπημένους και φανατικούς μαθητές του Σωκράτη έρχονται από το βάθος του χρόνου για να εμπλακούν καθοριστικά μέσα από μια εικονική πραγματικότητα στα σκηνικά δρώμενα.

Θεατρικό κείμενο – Σκηνοθεσία: Γιούλη Ζήκου. Σκηνικά- κοστούμια: Φαίδων Πατρικαλάκης. Μουσική: Χριστόδουλος Χάλαρης. Φωτισμοί: Τάκης Ποδαρόπουλος. Φωτογράφιση: Ζώης Τριανταφύλλου Σφακιανάκης. Γραφικά: Βαγγέλης Καλαϊτζής. Εκτέλεση Σκηνικών: Κώστας Αβραμιώτης. Ζωγραφική Σκηνικών: Ευθύμιος Ζήσης. Εκτέλεση Κοστουμιών: Ελένη Μελισάρη. Περούκες: Ευγενία. Κομμώσεις: Όλγα Νικόλα

Τα πρόσωπα του έργου: Σωκράτης: Γιάννης Μόρτζος, Δικαστής: Μανώλης Γεραπετρίτης, Μαθητής: Ηλίας Γκογιάννος, Φοιτητής- Κρίτων: Γιώργος Μαγκίνης,Φοιτήτρια: Ελεάννα Πουλίδα, Αφηγήτρια: Έφη Χαντζούλη, Α΄ Νόμος: Ελεάννα Πουλίδα, Β΄ Νόμος: Μανώλης Γεραπετρίτης, Γ΄ Νόμος: Ηλίας Γκογιάννος.

Θέατρο Τζένη Καρέζη: Ακαδημίας 3. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 8812289. Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 15 € Μειωμένο: 10 € (Έως 18 ετών, φοιτητές και άνεργοι). Προπώληση εισιτηρίων στο Viva.gr