Τόνοι βροχής, βυθισμένα λεωφορεία, γκρεμισμένοι δρόμοι, πλημμυρισμένα σπίτια, καταστήματα, ένας νεκρός.. Η Ιθάκη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για την Εύβοια και τις άλλες πυρόπληκτες περιοχές ας μην το συζητήσουμε. Μέχρι προχθές το βράδυ συζητιόταν να μην κυκλοφορήσει κανείς την Παρασκευή, από φόβο για το τι θα μπορούσε να συμβεί λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Η απόφαση, αναμενόμενη κι εντελώς παράλογη: Το Δημόσιο θα παραμείνει κλειστό. (Βέβαια, και ανοιχτό που είναι, η διαφορά είναι μικρή κι έγκειται στους μειοψηφούντες υπαλλήλους που έχουν την τσίπα να κάνουν τη δουλειά τους.)

Για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, έτσι κι αλλιώς δεν ισχύουν τα ίδια πράγματα. Οφείλουν να αντιμετωπίσουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα, οφείλουν να κόψουν το σβέρκο τους τι θα κάνουν τα παιδιά τους, καθώς και τα σχολεία παρέμειναν κλειστά, οφείλουν να εργαστούν πάση θυσία.

Η ‘δικαιολογία’ των κρατούντων ήταν πως με το Δημόσιο κλειστό, θα μπορούν οι υπόλοιποι υπάλληλοι, οι πληβείοι του ιδιωτικού τομέα να πάνε στη δουλειά τους με μεγαλύτερη ασφάλεια. Μπούρδες. Απλά βρέθηκε τρόπος για άλλο ένα τριήμερο.

Γιατί δεν αποφασίστηκε το αντίθετο; Να παραμείνουν σπίτια τους οι του Ιδιωτικού, και να εργαστούν οι του Δημοσίου. Έτσι για την αλητεία βρε αδερφέ.

Προφανώς επειδή οι Δημόσιοι δεν θα πήγαιναν έτσι κι αλλιώς για δουλειά χθες. Είναι γνωστό τοις πάση ότι ο Μόνιμος, αυτό το τέρας, κάνει ότι γουστάρει, όποτε γουστάρει και δε δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Οπότε, το καμουφλάζ της ‘ασφάλειας’ δίνει μια αιτιολογία όσο να πεις.

Ντροπή.