Γράφει ο Δημήτρης Βαρβαρήγος

Θα ήταν αδιανόητο ένα θεατρικό έργο του Όσκαρ Γουάιλντ να μην ικανοποιήσει τον θεατή, με τον οξυδερκή λόγο του, το αστείρευτο καυστικό χιούμορ για την ανώτερη τάξη της Αγγλίας του 19ου αιώνα.

Μια καταιγιστική πλοκή με κύρια χαρακτηριστικά την καυστική σάτιρα, γεμάτη ανατροπές, μεταβολές και συγκρουσιακές δοκιμασίες μέσα από ιδιοφυείς ανατρεπτικούς διαλόγους που εντείνουν την περιέργεια και κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή καθώς σκοπός του συγγραφέα είναι (και το πετυχαίνει) να διακωμωδήσει και να στηλιτεύσει την αλαζονεία, τον νεοπλουτισμό και την υπερφίαλη υπερηφάνεια της φιλοχρήματης Βικτωριανής κοινωνίας Έναν όρο, που χρησιμοποιούμε σήμερα για να χαρακτηρίσουμε τις παρωχημένες ηθικές αξίες και την υποκρισία.

Οι ηθοποιοί της ομάδας «Νοσταλγία», όλοι μα όλοι ανεξαιρέτως απέδωσαν με ζωντάνια στα μέγιστα την υποκριτική τους δεξιότητα, την συναισθηματική ευχέρεια στις εκφράσεις προσώπου και σώματος, την καθαρότητα του λόγου, αναδεικνύοντας τις ερμηνείες τους με εξαιρετικό τρόπο, παρασέρνοντας τους θεατές σε ένα διαρκές μειδίαμα – γέλιο, καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου.

Η σκηνοθεσία ήταν άψογη από κάθε άποψη. Η σκηνική διδασκαλία σε ένα πολυπρόσωπο έργο απαιτεί ιδιαίτερες ικανότητες για να φτάσει στην επιτυχία μια παράσταση και η Τώνια Ράλλη το πέτυχε.

Όπως πέτυχαν και οι υπόλοιποι συντελεστές ώστε το έργο να αγγίζει την τελειότητα.

Η σημασία να είσαι σοβαρός του Oscar Wilde από την ομάδα Νοσταλγία

22.03 – 21.04.2019 RABBITHOLE | Γερμανικού 20, Μεταξουργείο

Παραστάσεις: Παρασκευή – Σάββατο στις 21:30 & Κυριακή στις 19:00

Παίζουν: Θάνος Αλεξίου, Αντριάνα Ανδρέοβιτς, Αχιλλέας Βατρικάς, Φώτης Λαζάρου, Νάντια Μαργαρίτη, Γιώργος Σίμωνας, Χρήστος Χριστόπουλος

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές

Σκηνοθεσία – σκηνογραφία: Τώνια Ράλλη

Κοστούμια: Grace Gely

Φωτισμοί: Γιώργος Σίμωνας

Μουσική: Θέμος Σκανδάμης

Graphic Design – Video Trailer: Παναγιώτης Ανδριανός

Φωτογραφίες: Παναγιώτης Λαμπής

Βοηθός σκηνοθέτη: Κίρκη Ιωσηφίδου

Κατασκευή σκηνικού: sickmyduck.lab

Επικοινωνία: Δάφνη Ανέστη

Προπώληση: viva.gr

Κρατήσεις: 210 5249903