to-xroniko-mias-athootitas

«Γράμμα από το παρελθόν»

Στο δραματικό θρίλερ του – υποψήφιου για Όσκαρ – Ατόμ Εγκογιάν, με τους – βραβευμένους με Όσκαρ – Κρίστοφερ Πλάμερ και Μάρτιν Λαντάου και τους Ντιν Νόρις και Πίτερ ΝταΚούνια, ένας υπερήλικας αποφασίζει να βρει και να σκοτώσει τον υπεύθυνο στρατιωτικό για την εκτέλεση της οικογένειάς του στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς, πριν από 70 χρόνια. Γνωρίζει το όνομά του. Όμως, υπάρχουν τέσσερις διαφορετικοί άνθρωποι με αυτό το όνομα.

«Ο άνθρωπος που γνώριζε το Άπειρο»

Την πραγματική ιστορία του ανθρώπου, που, το 1913, στην Ινδία, αναστάτωσε την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα με τον πιο ρομαντικό τρόπο, αφηγείται το βιογραφικό δράμα του Ματ Μπράουν, με τον – βραβευμένο με Όσκαρ – Τζέρεμι Άιρονς και τους Ντεβ Πάτελ, Τόμπι Τζόουνς, Στίβεν Φράι, Τζέρεμι Νόρθαμ και Ντέβικα Μπισέ. Πρόκειται για τον 25άχρονο Σρινιβάσα Ραμανουτζάν, έναν ιδιωτικό υπάλληλο με τρομακτική ευφυΐα, που έφερε την επανάσταση στο πεδίο των μαθηματικών, ξεπερνώντας τις αγκυλώσεις της άκαμπτης ακαδημαϊκής κοινότητας και αφήνοντας πίσω μια μυθική κληρονομιά, τα μυστικά της οποίας οι επιστήμονες πάσχιζαν να αποκρυπτογραφήσουν για τον επόμενο αιώνα.

«Το χρονικό μιας αθωότητας»

Ένας νοσηλευτής, που φροντίζει με αφοσίωση ασθενείς στο τελικό στάδιο της νόσου τους και αναπτύσσει ισχυρούς δεσμούς μαζί τους, είναι ο ήρωας του δράματος του Μισέλ Φράνκο, με τον – υποψήφιο για Όσκαρ – Τιμ Ροθ και τους Σάρα Σάδερλαντ, Ρόμπιν Μπάρτλετ και Ρέιτσελ Πικάπ. Το πρόβλημα είναι πως, εκτός του χώρου εργασίας του, είναι αναποτελεσματικός, αμήχανος και εσωστρεφής.

«Angry birds»

Οι Κλέι Κέιτις και Φέργκαλ Ράιλι αποκαλύπτουν τον λόγο που τα πουλιά είναι τόσο θυμωμένα, μέσα από αυτή την τρισδιάστατη κωμωδία κινουμένων σχεδίων, η οποία μας μεταφέρει σε ένα παραδεισένιο νησί, που κατοικείται από χαρούμενα, αλλά ανίκανα να πετάξουν, πτηνά. Όταν το νησί γεμίζει από μυστηριώδη πράσινα γουρούνια, έρχεται η ώρα για τρεις αφανείς ήρωες να αποδείξουν τι είναι ικανοί να κάνουν.

«This is not a coup»

Οι δημιουργοί των «Debtocracy», «Catastroika» και «Fascism Inc», τα οποία κατέκτησαν περισσότερα από 6,5 εκατομμύρια άτομα στο διαδίκτυο, επιστρέφουν με αυτό το ντοκιμαντέρ, που παρακολουθεί τις «πραξικοπηματικές» παρεμβάσεις της ΕΚΤ σε χώρες, όπως η Ιταλία, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Κύπρος και η Ελλάδα, και συνομιλεί με πρώην αρχηγούς κρατών και πολιτικούς, που καθόρισαν τις εξελίξεις μπροστά και πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας. Σε σκηνοθεσία του δημοσιογράφου Άρη Χατζηστεφάνου, η ταινία επιχειρεί να φωτίσει σκοτεινές πτυχές, όπως: Ποιες τράπεζες πίεσαν για τη δημιουργία του ευρώ; Ποιος διέταξε την ανατροπή δυο εκλεγμένων πρωθυπουργών και πώς οδηγηθήκαμε στο κλείσιμο των τραπεζών; Μπορεί να μεταρρυθμιστεί ένα σύστημα που δημιουργήθηκε, για να εξυπηρετεί τις ισχυρότερες οικονομίες της Ευρώπης;