Γράφει η Άννα Παχή

Πρωτότυπη, ευφάνταστη και άκρως διασκεδαστική, η παράσταση “Η τραγωδία αλλιώς” παρουσιάζεται στο υπέροχο θέατρο της Σχολής Καλών Τεχνών. Συντελεστές και παραγωγοί, νέοι, ταλαντούχοι καλλιτέχνες, που αποδομούν τον τραγικό λόγο με τρόπο που θα έκανε περήφανους τους αρχαίους μας συγγραφείς. Γιατί; Επειδή είναι εμφανής ο σεβασμός τους για τα κείμενα της κληρονομιάς μας, ενώ ταυτόχρονα, τα προσεγγίζουν με την σωστή  δόση χιούμορ.

Το κείμενο και η σκηνοθεσία της παράστασης ανήκουν στην Αθηνά Παππά, (με τη συμμετοχή του Νίκου Γιαννόπουλου) καλλιτέχνιδος που δεν χρειάζεται συστάσεις. Η δουλειά της στο έργο, απλώς τονίζει περισσότερο τα πολλά ταλέντα που διαθέτει. Λόγος ρέων,  στέρεος, συνδυάζει εξαιρετικά παρελθόν και παρόν. Πως; Θα το ανακαλύψετε μόνοι σας.

Οι Ειρήνη Καπελώνη, Στάθης Καστρίτης, Ρένα Κουμπαρούλη, Σοφοκλής Μαθιόπουλος, Ζένια Μπονάτσου, Κωνσταντίνος Ρόδης, Σταυρούλα Ροΐδου, Κατερίνα Σκυλογιάννη, Ολυμπία Σωτηροπούλου, Αλίκη Τσουκαλά και Μάριος Τσουμάρης, δημιούργησαν ένα θέαμα που τα έχει όλα. Υποκριτική, χορό, τραγούδι. Οι εναλλαγές στις ιστορίες και τα σκηνικά διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή, κυρίως επειδή όλοι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Θα θυμηθείτε παλιές ιστορίες, θα ξαφνιαστείτε ευχάριστα με τον μοντέρνο τρόπο που θα παρουσιαστούν, θα γελάσετε και θα απολαύσετε μια εξαιρετική παράσταση. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Τίτλος: «Η τραγωδία αλλιώς» κατανοώντας τη διαφορετικότητα

Είδος: Σουρεαλιστική Κωμωδία

Κείμενo: Αθηνά Παππά – Νίκος Γιαννόπουλος

Σκηνοθεσία: Αθηνά Παππά

Φωτισμοί-Φωτογραφίες: Βαγγέλης Ρασσιάς

Σκηνογραφία –Ενδυματολογία: Δανάη Γκούγια- Μαλβίνα Σπυρολάρη

Πρωτότυπα Τραγούδια: Αρίων

Μουσική επιμέλεια: Αθηνά Παππά

Ήχοι παράστασης: Richard Konig

Voice over: Miss M.