104

Δύο από τις πιο πολυσυζητημένες παραστάσεις της σεζόν ρίχνουν αυλαία: η Οικογένεια Μπες-Βγες από τους 4frontal που μας συστήνουν επί σκηνής την Οικογένεια Πουστουδούλου από το επιτυχημένο μυθιστόρημα του Γιάννη Ξανθούλη, κατακτώντας κοινό και κριτικούς, και ο Πατέρας του Στρίντμπεργκ μέσα από τη σουρεαλιστική και αποδομητική ματιά του Γρηγόρη Χατζάκη, που δίχασε κοινό και κριτικούς, ολοκλήρωνουν τις παραστάσεις τους την Τρίτη, 5 Απριλίου και την Πέμπτη, 7 Απριλίου αντίστοιχα.

 

  1. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΠΕΣ –ΒΓΕΣ

Στο παλιό αρχοντικό της οδού Αλφόνσου Πίπερμαν, η ήρεμη ζωή της ζάμπλουτης οικογένειας Πουστοδούλου, που εμπορεύεται τα προφυλακτικά ΜΠΕΣ-ΒΓΕΣ, ταράσσεται από τις συνεχείς απώλειες των μελών της. Όταν η πεντάχρονη Σίσσυ, η νόμιμη  κληρονόμος της αμύθητης περιουσίας, αντιλαμβάνεται ότι κινδυνεύει αποφασίζει να αναλάβει δράση και να ξεσκεπάσει το καλά κρυμμένο μυστικό. Κανείς όμως δεν ξέρει το δικό της μυστικό. Η Σίσσυ μεγαλώνει με εκατονταπλάσια ταχύτητα από το κανονικό. Κάπου ανάμεσα σε ήχους παιδικών τραγουδιών, ναζιστικών ύμνων, εντερικών αερίων και απόκοσμων γέλιων. Σε μία έπαυλη στο κέντρο της Αθήνας.

Το μυθιστόρημα του Γιάννη Ξανθούλη, που πρωτοδημοσιεύτηκε το 1982, παρουσιάζεται -για πρώτη φορά- στο Θέατρο από την ομάδα 4frontal: λόγω της θερμής ανταπόκρισης του κοινού, οι παραστάσεις στο Black Box του Θεάτρου 104, παρατείνονται έως και τις 5 Απριλίου.

 

Ταυτότητα Παράστασης

Σκηνοθεσία: Θανάσης Ζερίτης

Σκηνικά-Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα

Επιμέλεια κίνησης: Πάνος Τοψίδης

Μουσική σύνθεση/ επιμέλεια: Ερατώ Α. Κρεμμύδα

Φωτισμοί: Ζωή Μολυβδά Φαμέλη

Βοηθοί Σκηνοθέτη: Χάρης Κρεμμύδας, Ελένη Τσιμπρικίδου

Βοηθός φωτιστή: Θέμης Θεοχάρογλου

Φωτογραφίες:  Ρούλα Λιανού/ Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, Γιώργος Βαλσάμης

Γραφιστική επιμέλεια:   Αριστείδης Παναγόπουλος

Trailer: Δανιήλ Οικονομέας

 Ερμηνεύουν:

Ευαγγελία Καρακατσάνη, Ελένη Κουτσιούμπα, Αμαλία Νίνου, Αριστέα Σταφυλαράκη.

Στοιχεία Παράστασης:

Τελευταία Παράσταση: Τρίτη, 5 Απριλίου στις 21.15

 

  1. Ο ΠΑΤΕΡΑΣ

«Το κλασικό αριστούργημα του Α. Στρίντμπεργκ παρουσιάζεται σε μία πρωτόγνωρη εκδοχή από τον Γρηγόρη Χατζάκη. Ας πούμε πιο αναπάντεχο, ας πούμε σε πολυγλωσσικό σύστημα, ας πούμε σε πιο εναλλακτική ανάγνωση…  Ας μην πούμε τίποτα.»

O Γρηγόρης Χατζάκης, μετά τα πολύ επιτυχημένα “Rebeeecca” & “Η Χορευτική Πανούκλα”,  επέστρεψε τον Ιανουάριο στο “Θέατρο 104” με το κλασσικό έργο του Αύγουστου Στρίντμπεργκ “Ο Πατέρας”. O ευρηματικός και παντα απρόβλεπτος σκηνοθέτης, παρουσιάζει το έργο από μια διαφορετική σκοπιά -όπως άλλωστε μας έχει συνηθήσει στο παρελθόν- oδηγώντας μας σε μια αναπάντεχη θεατρική διαδρομή.

«Ο Πατέρας» αποτελεί μια από τις κλασικότερες θεατρικές μελέτες της λειτουργίας και της πάλης των δυο φύλων. Με αφορμή τη διαφωνία του πατέρα και της μητέρας απέναντι στο μέλλον της κόρης, οι γονείς οδηγούνται σε μια ακραία αναμέτρηση μέχρι θανάτου. Ο Στρίντμπεργκ μέσα από μια φαινομενικά ασήμαντη αφορμή, δίνει τη δική του εξήγηση για τις διαφορές, τις ομοιότητες και το ενδιάμεσο, του Άντρα και της Γυναίκας.

Ταυτότητα Παράστασης

Μετάφραση – Διασκευή – Πρόσθετα κείμενα: Β. Στρατηγάκος, Γρ. Χατζάκης

Σκηνοθεσία – Φωτισμοί: Γρηγόρης Χατζάκης

Σκηνικά : Ζωή Αρβανίτη

Κοστούμια: La Reina

Επιμέλεια Κίνησης: Μαρία Λάππα

Μουσική: Βύρων Κατρίτσης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ξένια Τσιλοχρήστου

 Φωτογραφίες: Λαμπρίνα Σικοτακοπούλου

Video: Ξένια Τσιλοχρήστου

 Ερμηνεύουν οι:  Γιάννης Παπαϊωάννου, Κλεοπάτρα Τολόγκου, Δημήτρης Ντάσκας, Σπύρος Δημακόπουλος

Βάλη Μαυρίδη, Βαγγέλης Στρατηγάκος, Βαλέρια Χριστοδουλίδου, Κατερίνα Ζιώγου

 Στοιχεία Παράστασης

Τελευταία παράσταση: Πέμπτη, 7 Απριλίου στις 21.15

 

Θέατρο: 104 || Ευμολπιδων 41, Γκάζι