Μια εκφωνήτρια αθλητικών ειδήσεων αποφάσισε να αμυνθεί στη σεξουαλική παρενόχληση  και ενώ βρισκόταν ζωντανά στην τηλεόραση, μετά το τέλος ενός ποδοσφαιρικού αγώνα.

Μετά το τέλος του  αγώνα για τον τελικό του πρωταθλήματος CONCACAF Champions League μεταξύ Guadalajara και Toronto FC, η Maria Fernanda Mora έκανε τη ζωντανή μετάδοση στην τηλεόραση για λογαριασμό του FOX Sports Mx.

Τότε την περιτριγυρίζουν φίλαθλοι που ζητωκραυγάζουν και όλα κυλούν μια χαρά μέχρι τη στιγμή που ο τρόμος κυριεύει το πρόσωπό της και η ίδια γυρνάει και χτυπάει με το μικρόφωνο τον άντρα πίσω της.

Αργότερα η ίδια εξήγησε στο Τwitter και το Instagram τι ακριβώς είχε συμβεί με μια ανάρτησή της.

«[…]Αυτό που συνέβη σε μένα, συμβαίνει σε χιλιάδες γυναίκες κάθε μέρα σε δημόσιους χώρους.

Η διαφορά είναι ότι σε μένα συνέβη κατά τη διάρκεια ζωντανής ανταπόκρισης στην τηλεόραση και αποφάσισα να με υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Η αντίδρασή μου είναι αυτή που έκανε όλο το συμβάν viral.

Πίστεψα ότι μπορούσε να είναι ένα τυχαίο άγγιγμα επειδή οι άνθρωποι έσπρωχναν κι έτσι συνέχισαν να μιλάω στην κάμερα. Αυτός ο τύπος το έκανε με μεγαλύτερο ενθουσιασμό επειδή δεν αντιδρούσα και συνέχιζα να κάνω τη δουλειά μου, και έβαλε το χέρι του ανάμεσα στους γλουτούς μου ακόμα δυο φορές. Τότε αποφάσισα να αμυνθώ.

Δεν μετανιώνω για την αντίδρασή μου καθόλου, επειδή έχω υποστεί και στο παρελθόν παρενόχληση, κατά την εκτέλεση του δημοσιογραφικού μου καθήκοντος.

Με υπερασπίστηκα επειδή εμείς οι γυναίκες ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ[…]».

Σε αγγίζει κάποιος ενώ δεν του το έχεις επιτρέψει; Αντίδρασε.