Της Άννας Παχή

Όλοι θέλουμε να είμαστε έξυπνοι και κυρίως, πιο έξυπνοι από τους άλλους. Ευτυχώς που έρχονται διάφορες μελέτες να ενισχύσουν την υποψία περί του ανώτερου IQ μας.
Έπεσα πάνω στο άρθρο «Τα 9 απλά σημάδια ότι έχετε υψηλό δείκτη νοημοσύνης» και χάρηκα.

Έχουμε και λέμε τα σημάδια σύμφωνα με την έρευνα:
1.Πολιτικά φιλελεύθερος: Οι χούντες δεν ευνοούν την εξυπνάδα, λογικό. Το μυαλό – λένε – είναι σαν το αλεξίπτωτο, δουλεύει καλύτερα ανοιχτό και ο φασισμός δε φημίζεται για τους ορίζοντες του. Check.
2.Άγχος, πολύ άγχος: Έτσι. Η πολλή γνώση δεν είναι πάντα καλό πράγμα. Ο έξυπνος αναγνωρίζει περισσότερους κινδύνους άρα ανησυχεί περισσότερο. Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι δηλαδή. Check.
3.Διαταραχές ψυχικής υγείας: Εάν η παλαβομάρα είναι δείκτης εξυπνάδας, τρέμε Άλμπερτ! Check.
4.Εμπιστεύονται τους πάντες: Τώρα, κατά πόσον αυτό είναι έξυπνο, μετά τα στραπάτσα που έχω φάει (κι εσείς υποψιάζομαι) δεν μπορώ να πω. Check.
5.Μοναχικοί τύποι: Άλλο να σου αρέσει η συντροφιά του εαυτού σου, κι άλλο να την προτιμάς. (Κάτι λέγαμε για ψυχικές διαταραχές..) Έτσι κι έτσι Check.
6.Είναι τεμπέληδες: Μην κάνοντας τίποτα, έχεις όλο το χρόνο να ψάξεις τον καλύτερο – κι ευκολότερο – τρόπο. Αν αυτό δεν είναι υψηλή νοημοσύνη, τι είναι;; Όχι Check.
7.Κουκουβάγιες: Κοιμάσαι αργά, ξυπνάς αργότερα; Συγχαρητήρια! Έχεις έναν ακόμη λόγο να θεωρείσαι εξυπνοπούλι όπως οι κουκουβάγιες. Όχι Check.
8.Μαύρο χιούμορ: όσο πιο μαύρο, τόσο πιο έξυπνο. Check.
9.Δημιουργικότητα: Εμ βέβαια, όταν η φαντασία δε γνωρίζει φρένο, δημιουργείς αναγκαστικά για να μην εκραγεί το κεφάλι σου. Check.
Αποτέλεσμα: Εάν αρχίσω να τεμπελιάζω, κοιμάμαι το πρωί, ξυπνάω το βράδυ και προτιμήσω τον εαυτό μου, πολιτογραφούμαι Σαΐνι!

(πηγή www.iefimerida.gr)