Της Άννας Παχή

Ο Τζερόνιμο Μένσουες Καλτσώνης είναι διάσημος κυνηγός κεφαλών, ελληνικής καταγωγής. Όταν ο διαγαλαξιακός αυτοκράτορας δολοφονείται, αναλαμβάνει να εξιχνιάσει το έγκλημα. Τα ίχνη τον οδηγούν στην φυλή των Σούσι, διαβόητων νίντζα. Με τη βοήθεια του διαστημικού αστυνόμου Μπάζο, προσπαθεί να συλλάβει το δολοφόνο πριν από την ορκισμένη αντίπαλό του, Λούνα Νέμπουλα, την ίδια στιγμή που ερωτεύεται τη μυστηριώδη Έικο. Πως θα καταλήξει αυτό το ταξίδι και τι έχει να πάθει ο Τζερόνιμο μέχρι να φτάσει στη λύση των προσωπικών του ντράβαλων;

Αυτή είναι η υπόθεση μιας από τις ευρηματικότερες και πιο αστείες παραστάσεις που έχω παρακολουθήσει. Με ελάχιστα υλικά μέσα και σχεδόν πλήρη απουσία σκηνικών, θα μεταφερθείτε σε μακρινούς γαλαξίες, θα δείτε την ιστορία του κόσμου μέσα σε ένα λεπτό και το κυριότερο: θα γελάσετε αυθόρμητα, δυνατά, με την καρδιά σας και το πιθανότερο είναι να πάτε να το ξαναδείτε, όπως κι εγώ.

Βασισμένο σε μια ιδέα των Ζήση Ρούμπου και Γιώργου Αγγελόπουλου, το κείμενο του πρώτου είναι μια ξέφρενη κωμωδία, γεμάτη αναφορές στο σήμερα και το χτες, φαντασία κι εξαιρετικό χιούμορ. Η σκηνοθεσία του δεύτερου είναι όπως προείπα, ευρηματική. Η φαντασία σε αυτήν την παράσταση χτυπάει κόκκινο. Μαζί με τους δυο δημιουργούς συμπράττουν οι Ναταλία Δήμου και Σωσώ Χατζημανώλη. Με το κέφι, το ταλέντο και το μπρίο τους, θα σας χαρίσουν μια υπέροχη βραδιά.

Ειδικά αυτήν την Παρασκευή και το Σάββατο, η γαλαξιακή συμμορία του θεάτρου Άβατον σας προσκαλεί – εάν το επιθυμείτε – να παρακολουθήσετε τις παραστάσεις με αποκριάτικο ένδυμα. Όσοι προμηθευτείτε τα εισιτήρια της Παρασκευής 24 Φεβρουαρίου από το viva.gr θα πληρώσετε δύο και θα λάβετε τρία.

Μην αφήσετε τον Τζερόνιμο να περιμένει.

Ταυτότητα Παράστασης
Ιδέα: Ζήσης Ρούμπος/Γιώργος Αγγελόπουλος
Κείμενο: Ζήσης Ρούμπος
Σκηνοθεσία: Γιώργος Αγγελόπουλος
Φωτισμοί/Κοστούμια: Ζωή Μολυβδά – Φαμέλη
Ερμηνεύουν (αλφαβητικά): Γιώργος Αγγελόπουλος, Ναταλία Δήμου, Ζήσης Ρούμπος, Σωσώ Χατζημανώλη

Στοιχεία Παράστασης
Προγραμματισμένη Πρεμιέρα: Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου
Ημέρες και ώρες Παράστασης: Παρασκευή και Σάββατο στις 21.30 (έως και 25 Μαρτίου)
Διάρκεια: 75 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Είσοδος: 12 ευρώ (γενική είσοδος), 9 ευρώ (μειωμένο)
Προπώληση Εισιτηρίων: viva.gr | 11876 | Media Markt | Public | SevenSpots | Βιβλιοπωλεία «Ευριπίδης»
Χώρος: Θέατρο Άβατον, Ευπατριδών 3 – Κεραμεικός // Τηλ. 2103412689