Το Coeurs pour Tous Hellas, με κεντρικό μήνυμα «Καρδιές για Όλους», συστάθηκε το 2015 για τα παιδιά της Ελλάδας με συγγενή καρδιοπάθεια, ως έμπρακτη δέσμευση και προσφορά στην ελληνική κοινωνία και τους μικρούς ασθενείς των οικονομικά αδύναμων οικογενειών.

Στο πεδίο μιας χώρας, που κατέγραψε την μεγαλύτερη αύξηση του ποσοστού των παιδιών που κινδυνεύουν από την φτώχεια ή τον κοινωνικό αποκλεισμό για την περίοδο 2010 – 2016, υψηλότερη μεταξύ των χωρών-μελών της Ευρωζώνης με ποσοστό 37,5% σύμφωνα με την Eurostat, ο ανθρωπιστικός φορέας Coeurs pour Tous Hellas (CpTH) δημιουργήθηκε με γνώμονα τη σύγχρονη αυτή κοινωνική αναγκαιότητα.

Στα τρία εκατομμύρια, περίπου, ανασφάλιστων Ελλήνων που αντιστοιχούν στο 28% του πληθυσμού, το CpTH αποτελεί ένα νέο κεφάλαιο κοινωνικής προσφοράς. Έργο του είναι, η οικονομική ενίσχυση των άπορων και ανασφάλιστων παιδιών με καρδιοπάθεια.

Στη χώρα μας, ετησίως γεννιούνται από 800 έως 1.000 παιδιά με καρδιοπάθεια, από τα οποία το ένα τρίτο, κυρίως νεογνά, χρήζουν άμεσης καρδιοχειρουργικής επέμβασης. Το 35% των παιδιών στην Ελλάδα είναι ανασφάλιστα. Για τα παιδιά με καρδιοπάθεια, το Coeurs pour Tous Hellas αναλαμβάνει φιλανθρωπικά τη χρηματοδότηση στα νοσήλια των απαιτούμενων επεμβάσεων τους, ιατρικών εξετάσεων, επεμβατικής καρδιολογίας.

Μέσα σε αυτά τα πέντε χρόνια παρουσίας του φορέα «Καρδιές για Όλους» στην χώρα μας, έχουν εξυπηρετηθεί περισσότερα από 130 παιδιά.

Ο καθηγητής Αυξέντιος Καλαγκός, διεθνής Έλληνας, που το όνομα του συνδέθηκε με την ανιδιοτελή προσφορά του στην παιδοκαρδιοχειρουργική παγκοσμίως, κάτοχος της πατέντας «KalangosRing», διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου ΙΑΣΩ Παίδων, εμπιστεύθηκε μέρος του έργου του, στη δημιουργία του Coeurs pour Tous Hellas -μια πράξη φιλανθρωπίας που πραγματοποιείται με τη σύμπραξη των γιατρών της ομάδας του και την αφιλοκερδή συμμετοχή τους σε αυτό το σκοπό.

Στην Ελλάδα του σήμερα, ο καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλαγκός και οι συνεργαζόμενοι, με το «Καρδιές για Όλους», Έλληνες καρδιολόγοι και καρδιοχειρουργοί, απαντούν με την προσφορά του έργου τους, όποτε χρειάζεται, στις προσδοκίες των άπορων ασθενών παιδιών με καρδιοπάθεια.