«Δεν παίρνω τίποτα από όσα είπα περι προδοσίας των νέων. Ας το ονομάσουν όπως θέλουν και ας ωραιοποιήσουν καταστάσεις. Τώρα τα λέω εγώ αυτά;» Με αυτά τα λόγια ο γνωστός σπουδαίος ηθοποιός Κώστας Καζάκος μιλάει στα Parapolitika.gr και ανοίγει νέο κύκλο συζητήσεων και αντιπαραθέσεων στα social media με τις δηλώσεις του.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Πριν λίγες ημέρες ο Κώστας Καζάκος μίλησε στο Happy Day μεταξύ άλλων και για τους νέους που φεύγουν στο εξωτερικό για να δουλέψουν. Τα λόγια του, όχι απλά προκάλεσαν αίσθηση, αλλά και μεγάλη αντιπαράθεση στα social media.

«Ό,τι θέλει ο νέος πρέπει να το παλέψει και να αγωνιστεί να τα κερδίσει στον τόπο του, αλλιώς είναι ξένος! Φύγανε και πάνε και δουλεύουν για τις ξένες χώρες και ο τόπος τι θα γίνει; Αυτό είναι στην ουσία… προδοσία» είπε μεταξύ άλλων ο σπουδαίος ηθοποιός προκαλώντας αίσθηση. Άμεση ήταν και η αντίδραση της Έλενας Ακρίτα η οποία έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram: «Άλλο «διαφωνώ με τον Καζάκο» κι άλλο ο Καζάκος είναι κακός ηθοποιός ή έχει Αλτσχάιμερ. Ο άνθρωπος είναι εξαιρετικός ηθοποιός και τα ‘χει τετρακόσια. Η οικονομική μετανάστευση δεν είναι προδοσία, είναι απελπισία. Όμως. Μπορούμε να αντικρούσουμε μια άποψη χωρίς να αποδομήσουμε τον εκφραστή της. Ήρεμα λίγο με τις δολοφονίες χαρακτήρων. Την άκυρη κι ανόητη δήλωση την αντικρούσουμε με επιχειρήματα. Δεν απαντάμε «ναι, αλλά είσαι κοντός κι έχεις μεγάλη μύτη».

Και ενώ οι δηλώσεις του Κώστα Καζάκου προκαλούν εντύπωση σε όλα τα ΜΜΕ, ο ίδιος με αποκλειστική συνέντευξη σήμερα στα Parapolitika.gr ανεβάζει και άλλο τους τόνους ρίχνοντας λάδι στην φωτιά ενώ απαντάει και στην κριτική της Έλενας Ακρίτα.

-Λόγω του ότι υπάρχουν πολλά επικριτικά σχόλια, τελικά θα αλλάζατε κάτι στις δηλώσεις σας κύριε Καζάκο περί προδοσίας των νέων;

«Αλήθεια, πως λέγεται αυτό το φαινόμενο; Εξανδραποδισμός δεν λέγεται; Όταν οι στατιστικές της Ευρώπης λένε ότι 500.000 νέοι επιστήμονες έχουν φύγει για μεροκάματο στην Ευρώπη και έχουν κοστίσει στην Ελλάδα 12 δις ευρώ και οι χώρες υποδοχής έχουν επωφεληθεί με 65 δις ευρώ {χωρίς να υπολογίζεται η υπεραξία της εργασίας}, αυτό δεν είναι εξανδραποδισμός για τον τόπο μου; Ας βάλει ο καθένας όποια λέξη θέλει μπροστά να ωραιοποιήσει την κατάσταση».

-Τι μπορεί να κάνει ένας νέος σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες;

«Να αγωνιστεί στον τόπο του. Δεν μπορεί να αγωνίζεται στην Αγγλία, στην Αμερική και να μην αγωνίζεται στον τόπο του…»

-Μπορεί όμως με αυτούς τους όρους που του έχουν επιβάλλει;

«Μα όταν είναι σκληροί οι όροι αγωνίζονται περισσότερο οι άνθρωποι. Και ο τόπος μας είναι ματωμένος τόπος. Οι Έλληνες δίνουμε το αίμα μας, αιώνες τώρα για να κρατήσουμε τα άγια χώματά μας και το έθνος μας. Τις αξίες μας. Είμαστε αμυντικός λαός. Πρέπει να αγωνιζόμαστε να μην μας πάρουν τα σπίτια μας, τα χωράφια μας, τους τάφους των προγόνων μας. Σε τέτοιους λοιπόν δύσκολους καιρούς πρέπει να αγωνιζόμαστε για να κρατήσουμε όρθια την πατρίδα μας αλλά και εμείς να καταφέρουμε να κατακτήσουμε αυτά που θέλουμε».

-Αν το εγγόνι σας, σας έλεγε ότι δεν μπορεί να βρει εργασία στην Ελλάδα και σας ζητούσε την ευχή σας για να φύγει εκτός συνόρων, τι θα του λέγατε;

«Θα του έλεγα ότι για ένα μεροκάματο, δεν μπορείς να φύγεις από την πατρίδα σου, γιατί οι πρόγονοί μας έδωσαν το αίμα τους για να είμαστε εμείς σήμερα λεύτεροι. Εμείς πρέπει να επαγρυπνούμε και να φυλάττουμε Θερμοπύλες. Χυνεται το αίμα των Ελλήνων συνεχώς. Επειδή βγαίνουν αμόρφωτα τα παιδιά από τα σχολεία {και κυρίως πολιτικά και ιστορικά αμόρφωτα} και παίρνουν τον δρόμο της μετανάστευσης. Ο οποίος αυτός δρόμος είναι δρόμος φοβίας και άρνησης αγώνα στην πατρίδα».

-Άρα δεν παίρνετε τίποτα πίσω από όσα είπατε για προδοσία…

«Ας το ονομάσουν με άλλες λέξεις. Να δούμε πως λέγεται αυτό το φαινόμενο. Αν λέγεται πατριωτισμός με γεια τους και χαρά τους…»

-Και όσον αφορά την δήλωση της Έλενας Ακρίτα που λέει ότι είναι «άκυρο» αυτό που λέτε, τι απαντάτε;

«Αν είναι άκυρο αυτό που είπα, ας μου πει πότε έπρεπε να τα πω αυτά; Τώρα στις κακές εποχές τα λές αυτά για τον πατριωτισμό των Ελλήνων. Δηλαδή τι; Ρίχνουμε μαύρη πέτρα πίσω μας; Και; Εδώ τι θα γίνει στην Ελλάδα».
-Ξέρετε πολλά από τα σχόλια στα social media αναφέρουν ότι μιλάτε από θέση ισχύος επειδή μετά από βουλευτής είστε τώρα διευθυντής ΔΗΠΕΘΕ Πατρών. Τι απαντάτε; «Δεν έχω καμία θέση. Αγωνίζομαι όπως όλα τα χρόνια. Φτωχός είμαι. Δεν έχω τίποτα και δεν έχω ανάγκη από τίποτα. Με το ζόρι καταφέρνω να έχω την οικογένειά μου σε μια σχετική ασφάλεια. Και αυτή είναι σχετική, γιατί όλα παίζονται από μέρα σε μέρα. Αυτά είναι αστεία πράγματα που λέγονται…»

Πηγή: http://www.parapolitika.gr