Γράφει η Άννα Παχή

Πως νιώθει κάποιος όταν δεν έχει πατήσει ποτέ το πόδι του στη γη;  Πως είναι να μη γνωρίζεις τους γονείς σου, την οικογένεια, τις ρίζες σου; Να ζεις όλη σου τη ζωή πάνω στα κύματα χωρίς να είσαι ναυτικός;

Η ιστορία του 1900, του πιανίστα που γεννήθηκε, έζησε και πέθανε πάνω σε ένα πλοίο, ζωντανεύει στο θέατρο Radar από την ομάδα Experimento. Αφηγητές, ο ίδιος ο 1900 και ο καλύτερός του φίλος. Μια παράσταση γεμάτη μουσική, συγκίνηση, αρκετές στιγμές χιούμορ μα πάνω από όλα, γεμάτη ταλέντο.

Τον ήρωα με το μακρύ όνομα T.D. Lemon 1900 ενσαρκώνει ιδανικά ο Μελαχρινός Βελέντζας. Πολύπλευρος καλλιτέχνης, ηθοποιός όσο και μουσικός, ο Μελαχρινός αποδίδει άριστα την εύθραυστη φύση του 1900, τους φόβους, τις ανησυχίες αλλά και την αγάπη του για τη ζωή και τη μουσική.

Ο Γιώργος  Δρίβας είναι ο αντίποδας. Γήινο πλάσμα, προσφέροντας στο άυλο τη φιλία, την αγάπη και την κατανόησή του, ακόμη κι όταν ο ίδιος απορεί για κάποια πράγματα που για το φίλο του, είναι απόλυτα φυσιολογικά.

Η σκηνοθεσία της  Γεωργίας Τσαγκαράκη, μόνο ευρηματική μπορεί να χαρακτηριστεί. Χρησιμοποιώντας ένα πιάνο και με τη βοήθεια μερικών απλών πραγμάτων, κοινωνεί στο θεατή έναν ολόκληρο κόσμο, αφήνοντας ταυτόχρονα τους ηθοποιούς της να εκφράσουν όλες τις δυνατότητές τους.

Γιατί να το δείτε; Για την πολύ ωραία μουσική και τις βαθιές ερμηνείες. Για να «μπείτε» έστω και λίγο στη θέση ενός ιδιαίτερου πλάσματος, που έζησε μια ιδιαίτερη ζωή. Και μην ξεχάσετε φεύγοντας, το λεμόνι σας. Να πάτε.

Διαβάστε τη συνέντευξη της Γεωργίας Τσαγκαράκη και του Γιώργου Δρίβα εδώ