Σε έργα τέχνης μετατράπηκαν οι μάσκες ακινητοποίησης παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια, οι οποίες διαμορφώνονται ειδικά για κάθε παιδί, παίρνουν τη μορφή του και το συντροφεύουν σε όλες τις ακτινοθεραπείες στις οποίες υποβάλλεται…

Σε μια προσπάθεια να τιμηθεί ο αγώνας των παιδιών για ζωή, ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια η “Φλόγα” παραχώρησε μάσκες που χρησιμοποιούν στη θεραπεία τους, σε οίκο δημοπρασιών προκειμένου να περάσουν στη συνέχεια, στα χέρια καλλιτεχνών και να γίνουν πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία έργων τέχνης.

Τα έργα θα πωληθούν σε δημοπρασία, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την εικονογράφηση του μοναδικού εξειδικευμένου ακτινοθεραπευτικού κέντρου για παιδιά στη χώρα μας, στο Νοσοκομείο Παίδων Π.& Α. Κυριακού στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι οι μάσκες ακινητοποίησης είναι ατομικές για κάθε παιδί και αποτελούν το βασικό εξοπλισμό προστασίας τους για την πραγματοποίηση της ακτινοθεραπείας.

Συμμετέχουν με έργα τους 29 καλλιτέχνες από όλο το φάσμα των εικαστικών τεχνών. Το κάθε έργο έχει τιμή εκκίνησης 100 ευρώ.

ΑΠΕ