Το επιτυχημένο εντατικό σεμινάριο θεάτρου με θέμα την «Ανάλυση του Κειμένου» και πώς αυτή εφαρμόζεται στη θεατρική εκπαίδευση και πρακτική, πραγματοποιείται για 13η χρονιά από την Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Το σεμινάριο, που απευθύνεται σε ηθοποιούς, σκηνοθέτες, θεατρικούς συγγραφείς, σεναριογράφους, μεταφραστές και θεατρολόγους διδάσκει ο τέως Πρόεδρος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Actors Studio Drama School, Ανδρέας Μανωλικάκης.

Η «Ανάλυση του Κειμένου» βοηθά τον πρακτικό και θεωρητικό του θεάτρου να ανακαλύψει, ανάμεσα και κάτω από τις λέξεις του έργου, τις πληροφορίες εκείνες που θα τον οδηγήσουν να κάνει τις πιο καίριες επιλογές. Η δουλειά επικεντρώνεται στην κατανόηση και ανάπτυξη όλων των στοιχείων της ιστορίας και των χαρακτήρων, με ιδιαίτερη έμφαση στην πραγματικότητα της κάθε στιγμής του έργου. Η διαδικασία αυτή διεγείρει τη φαντασία, την ευαισθησία, τη λογική του καλλιτέχνη.

Η διδασκαλία του Ανδρέα Μανωλικάκη στο σεμινάριο βασίζεται στο Σύστημα Stanislavski και τη Μέθοδο του Actors Studio. Εκτός άλλων, αναλύονται αποσπάσματα από κλασικά και σύγχρονα θεατρικά κείμενα. Επίσης γίνεται αναδρομή στις ρίζες και την εξέλιξη του Συστήματος Stanislavski καθώς και ειδικές ασκήσεις που φέρνουν τον καλλιτέχνη σε επαφή με το προσωπικό του υλικό.
Οι συμμετέχοντες λαμβάνουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Το σεμινάριο διεξάγεται 912 Ιανουαρίου 2023, 11:00 16:00. Η συμμετοχή είναι εφικτή μόνο μετά από έγκριση της αίτησης συμμετοχής. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες για την διαδικασία υποβολής αιτήσεων στην ιστοσελίδα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.
https
://www.hau.gr/elgr/training/seminars/masterclasstheatrou

Έχουν πει για τον Ανδρέα Μανωλικάκη: 

“Θεωρώ τον Ανδρέα Μανωλικάκη ένα από τα πιο οξυδερκή και προικισμένα μέλη του Actors Studio
Arthur Penn,
τ. Πρόεδρος του Actors Studio & σκηνοθέτης.

“Ο Ανδρέας Μανωλικάκης κατανοεί τη δουλειά του Στανισλάφσκι και του Βαχτάνγκοφ καλύτερα από κάθε
δάσκαλο ή αναλυτή από την εποχή που ο Λη Στράσμπεργκ δίδασκε στο
Actors Studio
Ellen
Burstyn, Πρόεδρος του Actors Studio, ηθοποιός βραβευμένη με Oscar, Tony και Emmy.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2022

Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Αθήνα

Πληροφορίες 2103680972, www.hau.gr/culture