Το αεροδρόμιο του Ουέλινγκτον (Wellington), στη Νέα Ζηλανδία, θεωρείται ένα από τα πιο τρομακτικά στον κόσμο, καθώς η προσγέιωση των αεροσκαφών απαιτεί ιδιαίτερες ικανότητες, καλές καιρικές συνθήκες και μια δόση τύχης!

Κάποιες φορές οι πιλότοι χρειάζεται να κάνουν πολλές προσπάθειες για να καταφέρουν να προσγειώσουν τα αεροπλάνα τους, χωρίς να πάθουν κάποια ζημιά.

Ο αεροδιάδρομος δεν είναι παρά μια μικρή λωρίδα ασφάλτου, που καταλήγει στη θάλασσα. Ένας λάθος υπολογισμός μπορεί να ρίξει το αεροπλάνο στο νερό.

Μάλιστα, λόγω του μικρού μήκους του, το αεροδρόμιο δεν είναι εξοπλισμένο για να δέχεται μεγάλα εμπορικά αεροσκάφη.

Ο σύντομος διάδρομος δεν είναι ο μοναδικός λόγος που ένα ταξίδι σε αυτό το αεροδρόμιο μπορεί να είναι τόσο τρομακτικό. Εξαιτίας της τοποθεσίας του, το Wellington χτυπιέται από ισχυρούς ανέμους.

Το αεροδρόμιο βρίσκεται ακριβώς στη μέση ενός αεροδυναμικού τούνελ που δημιουργείται από τα βουνά, και εκτείνεται από την κορυφή της νότιας πλευράς του νησιού, μέχρι τον βυθό της βόρειας πλευρά του.

Αυτές οι συνθήκες ο άνεμος δεν είναι ιδιαίτερα «ευγενικός» με τα αεροσκάφη, συχνά πετώντας τα εκτός διαδρόμου, καθώς οι πιλότοι προσπαθούν να ακουμπήσουν στο έδαφος όσο πιο ομαλά γίνεται.

Πηγή: Snoopit24