Γράφει ο Ανδρέας Μπαζαίος

Έτσι είναι όταν στον δήμο που κατοικείς, όλα λειτουργούν στην εντέλεια! Αναφέρομαι στον δήμο Πόρου, όπου δεν μπορείς να βρεις άκρη με τίποτα… Ποιος έχει δικαιοδοσία να κλαδέψει τον κήπο ΣΟΥ; Ο δήμος, το Λιμεναρχείο; Ή μήπως ΕΣΥ, ο ιδιοκτήτης;

Έτσι ξεκίνησε η ημέρα μου σήμερα! Άκουσα θόρυβο στον κήπο, βγαίνω στον δρόμο και βλέπω δυο υπαλλήλους του Δήμου Πόρου με ένα πριόνι να καταστρέφουν την όμορφη πρασιά μου… Ο συγκεκριμένος θάμνος που λειτουργεί και ως περίφραξη του σπιτιού μου βρίσκεται εκεί πάνω από 15 χρόνια.

Πέρα από το γεγονός, ότι κατέστρεψαν το φυτό, μου δημιούργησαν τεράστιο πρόβλημα, αφού απογύμνωσαν τα κάγκελα περίφραξης, βάζοντας με σε μεγάλα έξοδα, την ώρα που αντιμετωπίζω, όπως όλοι μας, το τέρας της κρίσης!

Στην οργισμένη ερώτησή μου, απάντησαν πως ότι εξέχει στον δρόμο πρέπει να κόβεται. Το βασικό πρόβλημα της συγκεκριμένης υπόθεσης, είναι ότι ΔΕΝ εξέχει στον δρόμο η πρασιά μου!

Παράλληλα, όλοι οι υπόλοιποι κάτοικοι της περιοχής καταλαμβάνουν τον ίδιο χώρο μπροστά από τις ιδιοκτησίες τους, χρησιμοποιώντας γλάστρες για να μην παρκάρουν αυτοκίνητα στα σπίτια τους και τις επιχειρήσεις τους.

Και όλως τυχαίως, επειδή δίπλα ακριβώς στο σπίτι μου λειτουργεί ταβέρνα, η οποία σε λίγες μέρες ανοίγει για την καλοκαιρινή σεζόν, ξαφνικά ο δήμος θυμήθηκε ότι πρέπει να καταστρέψει τα φυτά μου και να μου δημιουργήσει τραγικό πρόβλημα.

Μπορεί να είμαι καχύποπτος και οι υπηρεσίες του δήμου απλά να κάνουν τη δουλειά τους (;), χωρίς να σε ρωτήσουν, ούτε καν να σε προειδοποιήσουν… Δεν ξέρω ποια ακριβώς είναι, βέβαια, η δουλειά τους, αφού το μόνο που προκάλεσαν είναι καταστροφή!

Έτσι, έφτασα να νιώθω ανασφαλής στο ίδιο μου το σπίτι!

Και τώρα, κύριε δήμαρχε; Ποιος πληρώνει τη ζημιά;