Γράφει η Άννα Παχή

Δυο γυναίκες μοιράζονται τη ζωή και τη μοναξιά τους. Δυο αδερφές που «ξέμειναν», χωρίς οικογένεια, χωρίς φίλους, χωρίς σκοπό. Μοναδική χαρά τους, ο Μάρκος, ένας νεαρός που νοικιάζει μέρος του σπιτιού τους. Μέσα από αυτόν, ζουν, διασκεδάζουν, ερωτεύονται, πληγώνονται. Πόσο μπορεί όμως ένας ξένος, να «κρατήσει» τα προσχήματα;  Πως είναι δυνατόν να γεμίσει δυο άδειες ζωές; Και, τι είναι αυτό που απομένει;

Η Άννα Παντζέλη έγραψε και σκηνοθετεί ένα δυνατό, έντονα συναισθηματικό κείμενο, το οποίο ερμηνεύει ιδανικά μαζί με την Λίνα Μαρκάκη. Δυο άνθρωποι τελείως διαφορετικοί, που συγκρούονται, επιτίθενται αλλά και παρηγορούν ο ένας τον άλλον.

Μέσα στο έργο θα βρείτε όλες τις ανθρώπινες σχέσεις, τις δυσκολίες που έχουν αλλά και την ευχαρίστηση που προσφέρουν. Θα σκεφτείτε τα αδέρφια που έχετε – ή δεν έχετε – θα δείτε τι συμβαίνει όταν ο άνθρωπος χάνει τη χαρά της ζωής, μην αντέχοντας να δει τον εαυτό του κατάματα. Διαπιστώνει κανείς πόσο είμαστε παράγωγα του περιβάλλοντός μας και του τρόπου που μας βλέπουν οι άλλοι, κυρίως οι γονείς μας, που σαν να μας προγραμματίζουν να είμαστε κάτι, άσχετα αν αυτό το κάτι μας ταιριάζει ή όχι.

Είναι επιτυχία της κας Παντζέλη το γεγονός πως το κείμενο δε γίνεται ποτέ μελοδραματικό, παρόλο το θέμα που πραγματεύεται. Η σκηνοθεσία της απλή, επιτρέπει τόσο στην ίδια όσο και στην κα Μαρκάκη να προσφέρουν απλόχερα το ταλέντο τους. Περνώντας από το γέλιο στη συγκίνηση, από την επίθεση στην παρηγοριά, από την πίκρα στην αγάπη, Ο Ένοικος έχει πολλά να σας προσφέρει. Θα αναστοχαστείτε τις σχέσεις με τους γύρω σας, με τον εαυτό σας. Θα δείτε πως δ ε ν πρέπει να καταλήξετε και ίσως πάρετε ώθηση πώς να το καταφέρετε.

Η παράσταση παίζεται για δεύτερη χρονιά, στο θέατρο «Αλκμήνη». Ευτυχώς. Θα είναι κρίμα να τη χάσετε.

Πληροφορίες για την παράσταση εδώ