Ένας εκκεντρικός καλλιτέχνης Γκέαμ Κέρνς (Graeme Cairns) που ζει στην περιοχή Τε Πάχου (Te Pahu), στη Νέα Ζηλανδία, ξεκίνησε το 2006 ένα αστείο, κρεμώντας οδοντόβουρτσες σε φράχτη, κατά μήκος ενός ήσυχου δρόμου, που περνά μέσα από λιβάδια με αγελάδες.

Φίλοι και γείτονες συμμετείχαν στο περίεργο αστείο του και σύντομα ακόμη και η πρώην πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Έλεν Κλαρκ κρέμασε την οδοντόβουρτσα της μαζί με εκατοντάδες άλλες.

Ο φράχτης με τις οδοντόβουρτσες ξεκίνησε με μια συλλογή που προηγουμένως είχε κάνει ο Cairns. Όπως είχε δηλώσει, τότε, στόχος του ήταν να κάνει το μέρος τουριστικό αξιοθέατο.

«Το μόνο που πρέπει να κάνουμε, είναι να προσθέσουμε μερικές εκατοντάδες οδοντόβουρτσες και οι άνθρωποι θα συρρέουν από όλο τον κόσμο, για να το δουν, είμαι βέβαιος», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, συνέκρινε τις οδοντόβουρτσες με τα τροπικά ψάρια, καθώς παρατήρησε ότι «βγαίνουν σε μια μπερδεμένη σειρά χρωμάτων και σχημάτων».

Και όλα έγιναν όπως είχε προβλέψει. Κρέμασε τη συλλογή του με τις οδοντόβουρτσες και οι ντόπιοι σκέφτηκαν «γιατί να μην βάλουμε και τις δικές μας;». Έτσι, σύντομα υπήρχαν άλλες 50 οδοντόβουρτσες κατά μήκος του δρόμου!

Και η συλλογή μεγάλωνε με κάθε είδους βόυρτσες. Βούρτσες κουζίνας, ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες και μια βούρτσες τουαλέτας προστέθηκαν στον φράχτη, μετατρέποντας την περιοχή σε τουριστικό αξιοθέατο.

Το 2014, ένα τμήμα πέντε μέτρων του φράχτη με τις οδοντόβουρτσες διαλύθηκε, όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε επάνω του, στη διάρκεια αστυνομικής καταδίωξης. Όμως, η κοινότητα έσπευσε να αποκαταστήσει τη ζημιά και ο φράχτης ήταν πάλι έτοιμος μέσα σε μια εβδομάδα.

Πηγή: Snoopit24