Γράφει η Άννα Παχή

Η Εκκλησία μας, ή μάλλον, οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας στην Ελλάδα, αφού σκέφτηκαν που χωλαίνει η ηθική και η ευαισθησία μας, αποφάσισαν να πετάξουν την άμβλωση στο πυρ το εξώτερον και να θεσμοθετήσουν την Ημέρα του Αγέννητου Παιδιού. Εύγε. Άλλη μια επιβεβαίωση ότι η Γυναίκα δεν έχει λόγο στο σώμα της, σύμφωνα με τον Κλήρο μας.

Σε περίπτωση που βιαστεί και μείνει έγκυος ας πούμε – που είναι ένας από τους δυο σοβαρότερους λόγους για μια άμβλωση κατά τη γνώμη μου – θα ΠΡΕΠΕΙ να κρατήσει το παιδί, διότι εκείνο έχει δικαιώματα, η ίδια όχι.  (Άλλωστε, η ντροπή του βιασμού βαραίνει πάντα το θύμα, έτσι πάτερ;)

Σε περίπτωση που προκύψει ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη επειδή έσπασε το προφυλακτικό, ρε παιδί μου, η γυναίκα θα ΠΡΕΠΕΙ να κρατήσει το παιδί, άσχετα με την ηλικία της, την θέση της, την επιθυμία της – και του συντρόφου της βεβαίως.

Σε περίπτωση που μια γυναίκα δεν έχει τους πόρους να θρέψει και να μεγαλώσει ένα παιδί, θα ΠΡΕΠΕΙ να το κρατήσει, άσχετα με το ότι το πιθανότερο είναι να υποφέρουν και οι δυο.

Σε περίπτωση που μια γυναίκα απλά δεν θέλει να γίνει μητέρα, ρε άνθρωποι, αλλά μείνει έγκυος, θα ΠΡΕΠΕΙ να κρατήσει το παιδί, επειδή έτσι.

Αγαπητοί ιερείς (και Φαρισαίοι), να δεχτώ την Ημέρα του Αγέννητου Παιδιού, εάν μαζί της έρθουν και τα κάτωθι:

Χρηματοδοτήστε φορείς που να δέχονται παιδιά βιασμένων γυναικών, να τα αναθρέφουν και να τα μεγαλώνουν – ή να τα δίνουν για υιοθεσία, δεν ξέρω, χωρίς τα θύματα – εξ αναγκασμού μητέρες – να έχουν ο,τιδήποτε να κάνουν με αυτά. Εξηγήστε φυσικά στα παιδιά την αλήθεια, από που προέρχονται και δεχτείτε τις συνέπειες. (Αυτό βέβαια θα μπορούσατε να το κάνετε ήδη, αλλά δεν σας βλέπω ζωηρούς).

Χρηματοδοτήστε φορείς που θα βοηθούν την οποιαδήποτε μητέρα να μεγαλώσει το παιδί της αξιοπρεπώς, δηλαδή, κάλυψη τροφής, στέγης, ένδυσης, ψυχαγωγίας, εκπαίδευσης, χωρίς να χρειάζεται να γίνεται λάστιχο για να τα καταφέρει. (Αυτό βέβαια θα μπορούσατε να το κάνετε για όλους τους γονείς σε ανέχεια, αλλά δεν σας βλέπω ζωηρούς).

Χρηματοδοτήστε προγράμματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία, για να μειωθεί το φαινόμενο της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης σε μικρές ηλικίες. Θα χάσετε βέβαια τους εν δυνάμει πιστούς που ίσως γίνουν τα αγέννητα παιδιά, αλλά θα προσφέρετε πολλά στο κοινωνικό σύνολο και ίσως να φέρνατε πιο κοντά την νέα γενιά στην ωραία μας θρησκεία, που, την τελευταία φορά που τσέκαρα, λέγεται θρησκεία της αγάπης. (Αυτό βέβαια θα μπορούσατε να το κάνετε για όλα τα παιδιά που δεν ξέρουν την τύφλα τους σε αυτό το θέμα, αλλά δεν σας βλέπω ζωηρούς).

Αναμένω την θεσμοθέτηση της Ημέρας Εναντίον του Βιασμού. Της Ημέρας κατά του Ξυλοδαρμού. Αναμένω να σταματήσετε την δαιμονοποίηση των γυναικών και να θυμηθείτε εκείνο το εδάφιο στο Ευαγγέλιο που λέει: ¨Ο άνδρας πρέπει να αγαπά τη γυναίκα όπως ο Χριστός την Εκκλησία».

Αναμένω. Αλλά δεν σας βλέπω ζωηρούς.