Γράφει ο Δημήτρης Βαρβαρήγος

…το φθαρτό σώμα χάνεται… τα προφίλ δεν πεθαίνουν ποτέ…

Ένα ευφυέστατο κείμενο, από τον συγγραφέα Αντώνη Τσιπιανίτη που έδωσε σε όλη την έκταση του το ζήτημα της μοναξιάς στις μέρες μας. Οι διαπροσωπικές σχέσεις δια μέσω της τεχνολογίας που παράγουν ψευδείς, πρόχειρες κι εύκολες φιλίες που στην πραγματικότητα δεν ισχύει τίποτα από την αληθινή και ουσιαστική Φιλία.

Όλα τα παραλειπόμενα του διαδικτύου παρουσιάζονται και στηλιτεύονται από την πένα του Τσιπιανίτη που δεν αφορίζει την τεχνολογία αλλά θίγει την απλοϊκότητα κάποιων χρηστών, με θεματική την αναζήτηση του Άλλου στην κοινότητα του facebook καλυμμένη πίσω από την ψεύτικη διάθεση για δοτικότητα και προσφορά.

Εξαιρετική παράσταση, που ενώ θεματικά φαίνεται απλή, στην ουσία της παρουσιάζει την αληθινή σημερινή κοινωνική κατάσταση των ανθρώπων. Προβάλλει με εύστοχο και έξυπνο τρόπο όλα όσα κάνουν οι χρήστες που συμμετέχουν στην κοινότητα του facebook.

Εξαιρετικές οι ερμηνείες από τους ηθοποιούς. Δημήτρη Γιώτη ως υπεύθυνο της κοινότητας που εκτός από το υποκριτικό του ταλέντο, διαδραστικά συνομιλεί με το κοινό και το βάζει στο παιχνίδι.

Η Οφηλία (Μαρίνα Γεωργοπούλου) και ο Εστραγκόν, (Γιώργης Κοντοπόδης) αποδίδουν άριστα υποκριτικά τους ρόλους τους και σε ταυτίζουν στη δική τους πραγματικότητα .

Το έργο είναι δύσκολο σκηνοθετικά να στηθεί με τρόπο που να κερδίζει το θεατή. Η ικανότητα όμως του σκηνοθέτη Αλέξανδρου Λιακόπουλου πέτυχε απόλυτα κι εύστοχα το στόχο της. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο Αλέξανδρος Λιακόπουλος δεν έχει προφίλ στο facebook και αρνείται επίμονα να δημιουργήσει, καθώς δε χρησιμοποιεί τα social media.

Συντελεστές:

Συγγραφέας: Αντώνης Τσιπιανίτης

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Λιακόπουλος

Σκηνικά / Κοστούμια: Κατερίνα Κοντού

Μουσική Επένδυση: Γιώργης Κοντοπόδης

Φωτογραφίες: Γιάννης Παυλίδης

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Αγγελική-Ειρήνη Μήτση

Πρωταγωνιστούν (με σειρά εμφάνισης): Δημήτρης Γιώτης, Μαρίνα Γεωργοπούλου, Γιώργης Κοντοπόδης

Πληροφορίες:

Θέατρο ΜΠΕΛΛΟΣ

Κέκροπος 1, Πλάκα

Τηλέφωνο: 2103229889

Email: tsai2012saxara@gmail.com

Περίοδος παραστάσεων: από την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 έως την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Παραστάσεις: Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:15

Τιμές εισιτηρίων:

– γενική είσοδος: 15 ευρώ

– φοιτητικό, ανέργων, ΑμΕΑ: 10 ευρώ

Διάρκεια παράστασης: 105 λεπτά (με διάλειμμα)