Μια γυναίκα πλησιάζει τα τριάντα. Αφηγείται το πριν και το μετά της ζωής της, μέσα από μουσικές και τραγούδια που ‘ντύνουν’ το πάρτι γενεθλίων της. Δεν είναι μόνη. Τη συντροφεύουν ο εαυτός της ως παιδί (Ειρήνη), ο Άμλετ (Θανάσης Χειμωνάς), ο μεγάλος έρωτας της ζωής της (Γιώργος Καραδήμος) και ο πατέρας της (Φίλιππος Σοφιανός). Όλοι αυτοί έρχονται κοντά της μέσα από μια διαδραστική οθόνη στημένη στο κέντρο της σκηνής.

Η πρόζα ‘στηρίζεται’ από τραγούδια, απόλυτα εναρμονισμένα μαζί της.

Τα λόγια δεν αρκούν για να περιγράψουν τις συγκλονιστικές ερμηνείες των ηθοποιών και την ατμόσφαιρα της παράστασης.  Όσο για τη Σαλίνα Γαβαλά συνεπαίρνει τους θεατές τόσο με την ερμηνεία της, όσο και με τις περιγραφές της.

Το κείμενο είναι τόσο δυνατό κι αληθινό που οι θεατές ‘γνέφουν’ καταφατικά ακούγοντάς το, δηλώνοντας την ταύτισή τους μαζί του. Το φύλο δεν παίζει καμιά σημασία. Όλοι έχουμε υποστεί τα κοινωνικά στερεότυπα, όλοι περάσαμε επώδυνα από την παιδική ηλικία στην ενήλικη ζωή, όλοι έχουμε πονέσει, απογοητευθεί, αγαπήσει.

Ο Φίλιππος Σοφιανός αποδεικνύει για μια ακόμη φορά το ταλέντο του και στην σκηνοθεσία. Κατάφερε με ελάχιστα μέσα, να προσφέρει στο κοινό μια μεγαλειώδη παράσταση, από αυτές που εξελίσσουν το θέατρο.

Η γνώμη της γράφουσας είναι να δείτε οπωσδήποτε αυτήν την παράσταση που θα πρέπει σίγουρα να παιχτεί για πολύ – πολύ καιρό…..

 

Σκηνοθεσία – φωτισμοί: Φίλιππος Σοφιανός

Φίλιππος Σοφιανός – Πατέρας

Γιώργος Καραδήμος – “Πρώην”

Θανάσης Χειμωνάς – Άμλετ

Ειρήνη – ο παιδικός εαυτός

… και… λοιποί συγγενείς και φίλοι.

Πιάνο – Γιάννης Τσέρτος

Μπάσο – Γιάννης Γρηγορίου

Φωτογράφιση: Νίκος Γώγος

Επικοινωνία: Νατάσα Παππά

 

Παραστάσεις

Σάββατο 16 Απριλίου 2022 στις 20.30

Κυριακή 17 Απριλίου 2022 στις 20.30

Θέατρο ΑΛΣΟΣ

Ευελπίδων 4, Αθήνα – Πεδίον του Άρεως

Τηλέφωνα επικοινωνίας – κρατήσεων : 210 8831487 & 210 8227471

Facebook page: https://www.facebook.com/theatroalsosofficial/?ref=page_internal

Instagram account: toalsos