Η Ρακέλε Τόταρο (Rachele Totaro) εργάζεται σε ένα καταφύγιο για γαϊδουράκια, το «Il Rifugio», στη βόρεια Ιταλία. Είναι παράρτημα ενός παγκόσμιου ιδρύματος, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο εργάζεται για την προστασία των γαϊδάρων, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στο ιταλικό καταφύγιο, υπάρχουν 135 γαϊδούρια και μουλάρια, τα οποία αναρρώνουν από την κακοποίηση και την παραμέληση, που υπέστησαν. «Βοηθούμε το σώμα και τις ψυχές τους να ανακάμψουν», δήλωσε η Τόταρο, αναφέροντας πώς τα νεαρά και υγιή ζώα μπορούν να βρουν ένα νέο σπίτι, όπου να περάσουν με ασφάλεια την υπόλοιπη ζωή τους.

Πολλές φορές αφιερώνει τον ελεύθερο χρόνο της μαζί τους στα λιβάδια, προκειμένου να τα φωτογραφίσει και να μοιραστεί την ομορφιά τους με όλους. «Αυτά τα γαϊδουράκια διδάσκουν το μάθημα της συγχώρεσης και μας δείχνουν ότι οι σκληρές ζωές δεν πρέπει να σκληραίνουν τις καρδιές μας», είπε η φωτογράφος.

Τα γαϊδουράκια είναι έξυπνα, περίεργα, παιχνιδιάρικα, φιλικά, μερικές φορές άτακτα, αλλά το καθένα μοναδικό. Ρίξτε μια ματιά σ΄ αυτά τα παρεξηγημένα τετράποδα.

Πηγή: Snoopit24