Για όλα τα υπόλοιπα επιλέξτε ελεύθερα. Συνήθως τα κακά παιδιά σε καψουρεύουν και προσθέτουν το αλατοπίπερο στη ζωή σου!!!

-Πρώτα απ΄όλα λέτε όχι σε αυτούς που ζητάνε κρεβάτι από το πρώτο ραντεβού. Ακόμη και αν προσπαθούν να σας πείσουν γι΄ αυτό με το πρόσχημα να δείτε αν ταιριάζετε, ακόμη και αν σας λένε οπισθοδρομική, ή  το άλλο το ψαρωτικό, μεγάλοι άνθρωποι είμαστε!

Από τη μία θα εκτιμήσει περισσότερο αυτό για το οποίο  θα κοπιάσει, από την άλλη το σεξ είναι καλύτερο με κάποιον που γνωρίζεις και εμπιστεύεσαι έστω και λίγο. Αν δεν συμφωνήσουν, μην στενοχωριέστε, αφού δεν θέλουν αυτό που θέλετε, απλά δεν κάνουν για σας!

-Αυτούς που δεν τηλεφωνούν πρώτοι, ή δεν απαντάνε σε τηλέφωνα και  μηνύματα. Όλο αυτό δεν δείχνει ενδιαφέρον. Δεν επιμένουμε εκεί που μας φτύνουν. Εκπαιδεύουμε με αυτόν τον τρόπο τον εαυτό μας στην απαξίωση και τον άλλον να μας συμπεριφέρεται με υποτιμητικό τρόπο. Ότι χειρότερο για την αυτοεκτίμησή μας και η ευθύνη όλη δική μας!

-Αυτούς για τους οποίους δεν είμαστε προτεραιότητα. Τι θα πει δεν μπόρεσα να σε δω ή να σου τηλεφωνήσω γιατί ήμουν απασχολημένος; Όποιος  ενδιαφέρεται για σένα, θα βρει το χρόνο και τον τρόπο να σου στείλει ένα μήνυμα, να σου τηλεφωνήσει, να σε δει. Όλα τα άλλα είναι  φτηνές δικαιολογίες και το πιο εύκολο που μπορείς να υποθέσεις είναι ότι σε θέλει απλά για καβάντζα….

-Αυτούς που δεν ενδιαφέρονται να ακούσουν αυτά που λέτε. Για αυτούς δεν έχετε υπόσταση, δεν σας υπολογίζουν, δεν σας εκτιμούν και θα το βγάλουν και αλλού. Σίγουρα δεν θέλετε να είστε αόρατη και ασήμαντη στην όποια σχέση σας!

-Αυτούς που λένε μεγάλα λόγια  για τους ίδιους. Αντίθετα από ότι προσπαθούν να δείξουν, οι άνδρες αυτοί έχουν πρόβλημα με την αξία του εαυτού τους και φροντίζουν να προβάλλονται με αυτόν τον τρόπο. Κάποιος που δεν είναι σίγουρος για αυτό που είναι, κάποια στιγμή θα βγάλει την ανασφάλειά του και μπορεί να γίνει κακός προκειμένου να υπερασπίσει τον εαυτό του.

-Αυτούς που δεν σας εκτιμούν και δεν χάνουν ευκαιρία να σας υποβιβάσουν και να σας υποτιμήσουν. Δεν είναι εύκολη η ζωή κοντά σε κάποιον που δεν αναγνωρίζει κάτι καλό σε μας. Είναι γεμάτη από το άγχος της απαξίωσης και κανείς δεν θέλει να πιστεύει ότι δεν αξίζει τίποτα και δεν είναι χρήσιμος για κανένα.

-Αυτούς που λένε ψέματα. Μακριά αν δεν θέλετε να αμφιβάλλετε για τα πάντα. Με αυτόν τον άνθρωπο δεν είστε σίγουρη για τίποτα. Επικίνδυνη αίσθηση αυτή!!

-Αυτούς που δεν παραδέχονται τα λάθη τους, δεν φταίνε ποτέ οι ίδιοι αλλά πάντα και μόνο οι άλλοι. Σε λίγο καιρό θα φταίτε για όλα, ακόμη και για τον καιρό που άλλαξε…

-Αυτούς που δεν πληρώνουν καθώς και αυτούς που θέλουν να μοιράζεστε τα έξοδα. Δεν λέω να μην πληρώσετε ποτέ, αλλά δεν είναι καθόλου καλό να έρχεται ο λογαριασμός και να αφήνει εσένα να πληρώσεις ή να βάζει τα μισά. Είτε μικρό είτε μεγάλο το ποσό, για μένα όταν ένας άνδρας θέλει να έχει κοντά του μια γυναίκα θα πρέπει να δείχνει ότι μπορεί να τη φροντίσει…

-Αυτούς που μιλάνε συνέχεια για το πόσα χρήματα βγάζουν ή για την περιουσία τους και ταυτόχρονα δεν έχουν καμία διάθεση να τα μοιραστούν μαζί σας! Δείχνουν και είναι τσιγκούνηδες όχι μόνο στην τσέπη αλλά και στα συναισθήματα.

Και πάμε στα πιο δύσκολα…

-Αυτούς που μιλάνε συνέχεια για τις πρώην τους είτε με καλά λόγια, (άσχημο) είτε με κακία (ακόμη χειρότερο). Δεν έχετε κανένα λόγο να κάθεστε να συζητάτε τα γκομενικά ή υπαρξιακά του προβλήματα. Δεν είστε η μαμά του. Αν σας αντιμετωπίζει έτσι στην αρχή, το ίδιο θα κάνει και αργότερα. Οπότε μακριά αν θέλετε την ψυχική σας ισορροπία

-Αυτούς που είναι πάντα οι αδικημένοι, είτε στη διαμάχη με την πρώην σύζυγο, είτε όταν χώρισαν από την προηγούμενη σχέση. Είναι επικίνδυνο γιατί σε προδιαθέτει να τον υπερασπιστείς και να τον δεις σαν προστατευόμενο. Να θυμάσαι όμως ότι το ίδιο θα κάνει και με σένα στην επόμενη….

-Αυτούς που έχουν ιστορικό συναισθηματικής, λεκτικής, οικονομικής βίας. Εύκολο να το καταλάβετε, συνήθως επαίρονται για το κατόρθωμά τους να μην τους πιάσουν κορόιδο και φροντίζουν να καλύπτονται καλά ρίχνοντας πάντα το φταίξιμο στους άλλους. Μη ξεγελαστείτε να πιστέψετε ότι θα κάνετε τη διαφορά. Χωρίς καμιά αμφιβολία θα είστε ο επόμενος στόχος της βίαιης συμπεριφοράς του.

-Αυτούς που έχουν ιστορικό κακοποίησης όποια και να είναι αυτή… δεν το συζητάμε. Πρέπει να είσαι μαζοχίστρια για να μείνεις με έναν τέτοιο άνθρωπο ή να πιστεύεις βλακωδώς ότι οι άλλες έφταιγαν που έφαγαν ξύλο…..

Αυτά είναι όσα αποκόμισα από τις δικές μου εμπειρίες. Δεν ισχυρίζομαι ότι κάλυψα τα πάντα.

Σε κάθε περίπτωση αν κάτι που άκουσες, κάτι που βίωσες σου προκάλεσε άγχος, δυσφορία, προβληματισμό, ξανασκέψου το και καλό θα είναι να το συζητήσεις με καλούς φίλους.

Μελισσάνδρα