Γράφει η Άννα Παχή

Το άλλοτε «τρομερό παιδί» των εκδόσεων, έχοντας κατακρημνιστεί από το σαθρό βάθρο μιας πλαστικής επιτυχίας, προσπαθεί να κρατηθεί στην επικαιρότητα, ελπίζοντας να διαπρέψει στον τομέα των φαγάδικων – των κυριλέ φαγάδικων πάντα.

Η δήλωσή του πως «ξεβλάχεψε» την Ελλάδα, μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει. Το «Κλικ» είναι σίγουρα περιοδικό που έγραψε ιστορία, καθώς – τα πρώτα χρόνια τουλάχιστον – ήταν διαφορετικό, με σπινθηροβόλο χιούμορ κι ενδιαφέροντα θέματα. Όπως όλα όμως, πήρε κι αυτό την κάτω βόλτα. Με στήλες που κουνούσαν το δάχτυλο σε στυλ «Τι πρέπει να κάνεις μέχρι τα 40», δημιουργώντας τον όρο «ξέκωλο» μέσα από τις ιλλουστρασιόν φωτογραφίες γυμνών γυναικών και προβάλλοντας ένα πρότυπο ζωής τεχνικά αδύνατο, έχασε τελικά την αίγλη του και κατάντησε απλά γραφικό.

Το ίδιο συνέβη με τον Πέτρο Κωστόπουλο. Από πανέξυπνος και πρωτοπόρος επαγγελματίας, κατέληξε ένας απελπισμένος μεσήλικας που διηγείται περασμένα μεγαλεία, ελπίζοντας να εξαργυρώσει από αυτά ότι μπορεί, στις δύσκολες εποχές που ζούμε. Δύσκολες, κυρίως για έκπτωτους «πρίγκηπες» των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Αυτών των Μέσων που άφηναν απλήρωτους υπαλλήλους και προμηθευτές, φέσωσαν όποιον μπορούσαν, αναπαρήγαγαν λάθος πληροφορίες και εκτόξευαν στη δημοσιότητα το κάθε λαμόγιο.

Το Διαδίκτυο δεν αστειεύεται. Στο πλήθος χρηστών που κολλάνε στην κάθε μαλακία και ακολουθούν ως πρόβατα όποιον ‘γυαλίζει’, υπάρχει και το πλήθος εκείνων με κριτική σκέψη και κυρίως, χιούμορ.

Απολαύστε. Υπεύθυνα. Εμείς θα επανέλθουμε…..