Η Μαίρη Παππά, σε συνεργασία με τη χορογράφο Μελίνα Αργυρίου, το συνθέτη Χρήστο Οικονομίδη και το χορευτή Γιάννη Μήτσο, παρουσιάζει τη χοροθεατρική παράσταση “Η Σκελετογυναίκα”.

Ο σκελετός μιας γυναίκας ζει χρόνια στα βάθη της θάλασσας, εκεί όπου την είχε ρίξει ο πατέρας της -“κανείς δε θυμάται πια γιατί ” .. Πλέει εκεί, παγωμένος στο χρόνο, μέχρι τη στιγμή που θα πιαστεί στο αγκίστρι ενός ανυποψίαστου ψαρά . Η καταδίωξη, η σύγκρουση και η διαπραγμάτευση, που θα ακολουθήσουν, θα επαναφέρουν τη φυσική τάξη των πραγμάτων, θα αποκαταστήσουν την ενοχή και θα επιφέρουν τη μεταμόρφωση στη ζωή του ψαρά και της Σκελετογυναίκας .

Βασισμένη σε ένα αρχαίο μύθο του Βορρά, η διασκευή που έγινε, αναδεικνύει τα θέματα της κακοποίησης, της διαφορετικότητας και της αποδοχής της . Διανύοντας μια ιστορική περίοδο, όπου κυριαρχεί η τυφλή, αλόγιστη βία, η ” Σκελετογυναίκα” μοιάζει να συμβολίζει την ενσάρκωση όλων των φόβων, που σύγχρονος άνθρωπος αρνείται να αντικρύσει.. Όλων των φόβων, που παγώνουν τη δυνατότητα της επιλογής της αυθεντικής ροής της ζωής. Ο μύθος φωτίζει την επιτακτική ανάγκη της αλλαγής στάσης και προτείνει τη δυναμική της συμφιλίωσης με τον πόνο και τη θλίψη, ως παράγωγα της κατάχρησης της δύναμης και της αποκάλυψης της αληθινής δύναμης που έγκειται στην ισορροπία και την αγάπη- την αγάπη ως μόνο μέσο υπέρβασης της φθαρτότητας.

Σκηνοθεσία: Μαίρη Παππά

Χορογραφία: Μελίνα Αργυρίου

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Χρήστος Οικονομίδης

Σκηνικά/ κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα

Χορεύουν : Μελίνα Αργυρίου, Γιάννης Μήτσος

Αφήγηση: Μαίρη Παππά

Τιμή εισιτήριου: 10 ευρώ

Έναρξη 22:30

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:30 για φαγητό και ποτό

Τηλ. κρατήσεων 210 52 00 602
Βιργινίας Μπενάκη 7, κοντά στον σταθμό του μετρό “Μεταξουργείο”