Η επεισοδιακή, όπως αποδείχθηκε τελικά, αποχώρηση του Ορέστη Τσανγκ από το Survivor, έβαλε φωτιά στο παιχνίδι και απειλεί για τα καλά τη συνοχή της ομάδας των Μαχητών.

Η απίστευτη κίνηση του συμπαίκτη του Κώστα Αναγνωστόπουλου, να κλείσει το μάτι στους Διάσημους, με έκδηλη την ικανοποίηση στο πρόσωπό του, την ώρα που ο Σάκης Τανιμανίδης ανακοίνωνε την απόφαση του κοινού, προκάλεσε αλυσιδωτές εκρήξεις στην ομάδα. Το κλίμα ήταν βαρύ έτσι κι αλλιώς στους Μαχητές, καθώς έχει ξεφύγει από τα όρια η λειτουργία των δύο κλικών, ειδικά μετά την συμβίωση με τους Διάσημους στην ίδια παραλία.

Από τη μία είναι ο Αναγνωστόπουλος, που έχει στενή σχέση με τη Σάρα και την Ελισάβετ και επιδίδεται ανοιχτά σε προσπάθεια σύναψης συμμαχιών με κάποιους εκ των Διάσημων. Από την άλλη, ο Κωνσταντίνος Βασάλος και ο Μάριος Πρίαμος, που έχουν ενοχληθεί από τη συμπεριφορά του και νιώθουν απομονωμένοι και αποδυναμωμένοι, καθώς έχουν ήδη χάσει τους Πάνο Αργιανίδη και Ορέστη Τσανγκ από τη δική τους παρέα. Κάπου στη μέση είναι ο Γιάννης Σπαλιάρας, που αποφεύγει να ενταχθεί ανοιχτά σε κάποια παρέα και προσπαθεί να εμφανιστεί… υπεράνω.

Πληροφορίες από το πρωί της Πέμπτης, την επομένη δηλαδή της αποχώρησης του Ορέστη, – σαν να τους… καταράστηκε ο πολυτεχνίτης Ελληνοκινέζος – αναφέρουν ότι υπήρξε έντονος καβγάς στην περιοχή των Μαχητών, που γρήγορα πήρε διαστάσεις και έχει δυναμιτίσει την κατάσταση. Οι πληροφορίες αυτές, που δεν μπορούν ακόμα να διασταυρωθούν επίσημα, κάνουν λόγο ακόμα και για… σύρραξη, στην οποία ενεπλάκησαν και μέλη των Διάσημων, ως «πυροσβέστες».

Πηγές που τηρούν την ανωνυμία τους λένε ότι η ιστορία ξεκίνησε από έναν διαπληκτισμό του Μάριου με τον Αναγνωστόπουλο και με επίκεντρο την προσωπική στρατηγική, που έχει ξεκινήσει ο τελευταίος, αφήνοντας την αίσθηση ότι κινείται πλέον και στην ομάδα των Διάσημων, αδιαφορώντας για τη συνοχή και την ψυχολογία της δικής του. Ο Μάριος είχε προειδοποιήσει προ ημερών, συνομιλώντας με τον Βασάλο, ότι θα αντιδράσει εάν δει ότι διακυβεύεται η πορεία των Μαχητών και η αγωνιστική τους δυνατότητα. Από την άλλη ο Αναγνωστόπουλος είχε ξεκαθαρίσει ότι θα κάνει τις κινήσεις του, χωρίς να μετρά εάν αυτές αρέσουν ή δεν αρέσουν σε συμπαίκτες του από τους Μαχητές.

Προφανώς η ενέργειά του να απευθυνθεί με παιχνιδιάρικο και γεμάτο υπονοούμενα τρόπο στους Διάσημους την ώρα της αποχώρησης του Ορέστη θεωρήθηκε ως η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ήταν εκείνος άλλωστε που είχε προτείνει τον Τσανγκ για αποχώρηση, αλλά αυτό ήταν κάτι λογικό εντός του παιχνιδιού. Η κίνησή του όμως με το νεύμα στους Διάσημους, εκλήφθηκε ως προκλητική και υπονομευτική. Για πολλούς ο Αναγνωστόπουλος θύμισε τον Χανταμπάκη και τις υπόγειες κινήσεις που έκανε και κείνος, για να ελέγξει τις εξελίξεις στο παιχνίδι.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άγριος καβγάς που ξεκίνησαν ο Μάριος και ο Αναγνωστόπουλος, διαμόρφωσε εκρηκτικό κλίμα στην ομάδα. Ο Σπαλιάρας που ενεπλάκη με κάποιο τρόπο, προκάλεσε με τη σειρά του την έντονη αντίδραση του Βασάλου και γρήγορα τα πράγματα ξέφυγαν. Παίκτες από τους Διάσημους (λένε σίγουρα για τον Αγγελόπουλο) προσπάθησαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Μέχρι και για χειροδικίες μιλούν οι φήμες, αλλά κανείς δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τίποτα.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η παραγωγή του παιχνιδιού καταβάλλει επίπονες προσπάθειες να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να μην υπονομευτεί το ίδιο το Survivor! Δεν είναι ακόμη σαφές εάν η κατάσταση είναι τέτοια, που απλώς μπορεί να εκτοξεύσει το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού στα ύψη, ή όντως πρόκειται για μία δύσκολη κρίση, που χρειάζεται ειδικούς χειρισμούς. Πολλές φορές άλλωστε τα όσα κυκλοφορούν κινούνται ανάμεσα στην αλήθεια και στον μύθο, που οφείλει να έχει κάθε ανάλογο παιχνίδι που… σέβεται τον εαυτό του.

Έτσι κι αλλιώς ακραίες συμπεριφορές υπήρξαν στο παιχνίδι εδώ και καιρό, με αποκορύφωμα την οικειοθελή (;) αποχώρηση της Ειρήνης Παπαδοπούλου, η οποία συμπεριφερόταν, κατ’ ορισμένους, σαν ωρολογιακή βόμβα στην παραλία των Διάσημων.

Μετά από τρεις μήνες παραμονής και διαβίωσης σε τόσο ακραίες συνθήκες είναι λογικό να δοκιμάζονται οι άνθρωποι, όσο δυνατοί κι αν είναι σε αντοχές, διάθεση και χαρακτήρα.

protothema