Το… «μπελά» της έχει βρει, σύμφωνα με πληροφορίες, η παραγωγή του Survivor, με τους Διάσημους και το γνωστό και πολυσυζητημένο θέμα που προκλήθηκε από την ένσταση των Μαχητών στο προτελευταίο επεισόδιο, και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να επαναληφθεί το τελευταίο αγώνισμα και να αλλάξει χέρια η νίκη (από τους Μπλε στους Κόκκινους).

Σύσσωμοι οι Διάσημοι, είχαν αντιδράσει έντονα τότε στην κίνηση του Αναγνωστόπουλου, ο οποίος κατέθεσε την ένσταση, αλλά και τη στάση που τήρησαν οι περισσότεροι Μαχητές – με εξαίρεση ίσως την μετριοπαθή Σάρα.

Επί δύο ημέρες οι ομάδες δεν μιλούσαν μεταξύ τους και μάλιστα πήγε χαμένη και η επίσκεψη του Σάκη Ρουβά στην παραλία: ο τραγουδιστής αναγκαζόταν να πηγαίνει από τη μία καλύβα στην άλλη, βλέποντας ότι υπήρχαν δύο χωριστές παρέες, που δεν ήθελε η μία να βλέπει την άλλη. Θα σιχτίρισε ο άνθρωπος που βρέθηκε λάθος στιγμή, σε λάθος σημείο, αλλά πάλι ούτε μπορούσε να κάνει τίποτα, ούτε να στεναχωρηθεί κιόλας, καθώς δεν πήγε και με το αζημίωτο.

Όμως εκείνο, που δεν φάνηκε στις κάμερες ήταν το… αντάρτικο που ξεκίνησαν οι Διάσημοι, με κύριο εκφραστή τον Αγγελόπουλο (φυσικά), εναντίον της παραγωγής του παιχνιδιού. Η ανταρσία του Μπάουντι έγινε στον Ειρηνικό βέβαια, τώρα απέκτησε και η Καραϊβική τη δική της: η ανταρσία του Ντάνου!

Ματαίως οι υπεύθυνοι του παιχνιδιού προσπαθούσαν επί ένα διήμερο να κατευνάσουν τα πνεύματα και να πείσουν για την ορθότητα της απόφασής τους. Και πρωτίστως να τους πουν να συμπεριφερθούν σαν άνθρωποι (πολιτισμένα δηλαδή), κατά την επίσκεψη του Ρουβά.

Η αλήθεια είναι ότι ναι μεν μέχρι το προχθεσινό επεισόδιο η εφαρμογή των κανόνων ήταν κάπως χαλαρή και ελάχιστοι έδιναν σημασία στη λεπτομέρεια, ωστόσο από τη στιγμή που ένα θέμα τέθηκε επισήμως, αιτιολογημένα και με κατάθεση ένστασης, η παραγωγή δεν μπορούσε να κάνει διασταλτική ερμηνεία των όσων ρητά προβλέπονται.

Η παραγωγή είχε έως τώρα την τακτική να μην παρεμβαίνει αυτεπάγγελτα που λένε, παρά μόνον εάν τα πράγματα με την εφαρμογή των κανόνων, ξέφευγαν τελείως και η παράβασή τους ήταν οφθαλμοφανής και καθοριστική. Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις μιλούσε ο Σάκης Τανιμανίδης, ώστε να προκαλεί τη συμμόρφωση, επιτόπου, των παικτών. Πέναλτι μπορεί να δόθηκαν, όπως έλεγε ο Μάριος σε κάποια στιγμή εκείνου του επεισοδίου, όμως ουδέποτε προκάλεσαν κάποια ιδιαίτερη προσοχή. Ήταν και θέμα των ομάδων, το πώς θα θέσουν κάθε φορά θέμα.

Ο ρόλος του Ντάνου

Προφανώς στο συγκεκριμένο επεισόδιο το πράγμα πήρε έκταση για δύο λόγους: πρώτον, γιατί το συγκεκριμένο περιστατικό (η παράβαση του κανόνα και η ένσταση) έγινε στο πολύ κρίσιμο τελικό στάδιο του τελευταίου ματς και έτσι φάνηκε ότι κρίθηκε εκεί συνολικά το παιχνίδι και η κατάκτηση του επάθλου. Και δεύτερον, γιατί πρωταγωνιστής ήταν ο Αγγελόπουλος, (αυτός ήταν που έκανε την παράβαση), ο οποίος ηττήθηκε και δεν μπορούσε να χωνέψει αυτό που του συνέβη.

Γενικά οι αντιδράσεις του Αγγελόπουλου όταν χάνει παιχνίδι θέλουν ειδικό χειρισμό. Του φταίνε όλα. Από τη μέση του Σπαλιάρα, τις κουβέντες του Μάριου και τον τρόπο πανηγυρισμού των Μαχητών, έως τα λάθη του Χρανιώτη και την αγωνιστική μετριότητα των συμπαικτών του. Συμπεριφέρεται συχνά με βίαιες κινήσεις, κλωτσάει συμπαίκτες,πετάει μπουκάλια, φωνάζει με το παραμικρό. Είναι μονίμως εκνευρισμένος, σαν να κοιμηθεί πάνω σε πρόκες, του φταίνε όλα, στραβοκοιτάζει τον άλλον ακόμα και «καλημέρα» να του πει, ενώ θέλει να καθοδηγεί και να ελέγχει τους συμπαίκτες του.

Κανονικά στα παιχνίδια πρέπει στον πάγκο των Διάσημων να καθίσει ο Ίρβινγκ Γιάλομ, ώστε όταν χάνει ο Αγγελόπουλος να τον στρώνει για λίγο στο ντιβάνι – θα έχει πολλά να συμπληρώσει ο άνθρωπος σε κάποια βιβλία του, όπως το “Θα φωνάξω την αστυνομία”, “Θρησκεία και ψυχιατρική” ή “Η θεραπεία του Σοπενχάουερ”. Ίσως και να γράψει ένα καινούργιο με τίτλο “Όταν έκλαψε ο Ντάνος”!

Ο Αγγελόπουλος έχει αναγορεύσει το παιχνίδι σε «ιερό πόλεμο» με τα κομποσκοίνια που φιλάει και τους σταυρούς που κάνει σε κάθε ευκαιρία, λες και βρίσκεται σε στασίδι Κυριακή πρωί αν όχι σε σταυροφορία του Ριχάρδου του Λεοντάκαρδου κατά των απίστων. Σε λίγο θα ψέλνει πριν από κάθε αγώνα – και θα ζητήσει κι από τους άλλους Διάσημους να κρατούν το… ίσο (και με τις δύο έννοιες του όρου)! Έτοιμος για μοναστήρι είναι – αν τον δεχθεί φυσικά κανένα.

Η ανταρσία

Βέβαια τον Αγγελόπουλο τον προκαλούν – ηθελημένα ή όχι ίσως δεν έχει σημασία – και οι Μαχητές. Ξέρουν ότι μπορεί να βγει εύκολα εκτός ελέγχου. Εκείνος που του έχει βρει το κουμπί φαίνεται να είναι ο Σπαλιάραςς, ο οποίος τον αντιμετωπίζει ατάραχος, σαν Βούδας, ό,τι κι αν συμβαίνει – το χειρότερο που μπορεί να κάνει κανείς στον Ντάνο. Μάλλον απολαμβάνουν να φλερτάρουν με τα νεύρα του Αγγελόπουλου όταν επιλέγουν να πανηγυρίσουν με υπερβολικό, ίσως και προκλητικό τρόπο – αν και μερικές φορές την πατάνε και μετά τους βγαίνει ανάποδα.

Λογικό είναι λοιπόν που το κλίμα στην παραλία της Δομινικανής Δημοκρατίας, όπου διεξάγεται το Survivor, παραμένει “πολεμικό”, όπως επιβεβαιώνει και το τρέιλερ για το αυριανό επεισόδιο.

Ο Μπο φαίνεται να λέει στον Αγγελόπουλο, αναφερόμενος προφανώς στους μαχητές, ότι “σημασία έχουν οι πράξεις, όχι τα λόγια”.

Απόν την άλλη ο Μάριος έχει θάψει για τα καλά την πίπα της ειρήνης και λέει ότι “στο παιχνίδι είμαστε εχθροί”, αναφερόμενος στις δύο ομάδες.

Ο δε Σπαλιάρας ξεκαθαρίζει πως στην αναμέτρηση των ομάδων πάει ο καθένας με “ό,τι όπλα έχει”!

protothema