Συρραφή επιλεγμένων καλών στιγμιότυπων από τα τελευταία επεισόδια του Survivor είναι τελικά αυτά που προβάλλονται εκτάκτως, το ένα χθες βράδυ και το άλλο σήμερα. Το «εξτρά» επεισόδια αποφασίστηκε να προβληθούν, παρότι ο αρχικός σχεδιασμός έλεγε ότι το παιχνίδι επιστρέφει στις τηλεοπτικές οθόνες την Κυριακή, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι το νέο μουσικό reality X-Factor θα είχε καλό lead in. Ο φόβος δηλαδή ότι μπορεί να μην έχει ανάλογη ή έστω σημαντική επιτυχία το νέο παιχνίδι, οδήγησε τους ιθύνοντες του ΣΚΑΙ να καταφύγουν στην… «κότα με τα χρυσά αβγά» – στη θέση των «αβγών» διαβάστε νούμερα τηλεθέασης – ώστε με ένα σμπάρο να έχουν δύο τρυγόνια. Και το Survivor να μην λείψει τόσες μέρες από το κοινό, αλλά και το X-Factor να έχει το κατάλληλο «σπρώξιμο» στην έναρξή του.

Ωστόσο η χρησιμοποίηση έστω και με αυτόν τον τρόπο του πιο πετυχημένου τηλεοπτικού προγράμματος των τελευταίων ετών, προκαλεί προβληματισμούς. Τόσο για το γεγονός ότι πρόκειται ουσιαστικά για επαναλήψεις, όσο και για το ενδεχόμενο να υπάρξει κόπωση του τηλεοπτικού κοινού. Αυτός ο τελευταίος κίνδυνος είναι μεγάλος, αφού το Survivor έχει ακόμα δρόμο μπροστά του, έως τον Ιούνιο που είναι να ολοκληρωθεί και δεν είναι πάντα εύκολο και δεδομένο ότι το ενδιαφέρον θα είναι σε κάθε στιγμή αμείωτο.

Χανταμπάκης – Παπαδοπούλου

Στο μεταξύ το ενδιαφέρον αυτές τις μέρες στρέφεται περισσότερο στους παίκτες που βγήκαν από το Survivor, παρά σε αυτούς που είναι μέσα – αυτοί συνεχίζουν μακάριοι να απολαμβάνουν τον ήλιο της Καραϊβικής, έστω και πεινασμένοι κάποιες φορές.

Η ψυχροπολεμική σχέση της Ειρήνης Παπαδοπούλου με τον Στέλιο Χανταμπάκη συνεχίζεται και μάλλον είναι σαν ωρολογιακή βόμβα. Είναι πιθανό να σκάσει ανά πάσα στιγμή. Ως γνωστόν οι δύο παίκτες αλληλοφαγώθηκαν στο παιχνίδι: Η Παπαδοπούλου θεώρησε ότι η παρέα του Χανταμπάκη της συμπεριφέρθηκε άσχημα στην παραλία των Διάσημων και πρότεινε τον παρουσιαστή για αποχώρηση – η επιλογή της επιβραβεύτηκε από το τηλεοπτικό κοινό που έθεσε τον Στέλιο εκτός. Όμως ούτε αυτή άντεξε στη συνέχεια την κατάσταση στο παιχνίδι και αποχώρησε οικειοθελώς, αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό ήταν και η σύσταση που της έκαναν δικοί της άνθρωποι.

Το θέμα είναι ότι η κόντρα συνεχίστηκε κι έξω καθώς στη δική τους περίπτωση δείχνει να μην ισχύει «ό,τι έγινε στον Άγιο Δομήνικο, μένει στον Άγιο Δομήνικο»!

Η Παπαδοπούλου βγήκε στην εκπομπή της Ελεονόρας Μελέτη την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ήταν ακόμα στο νησί της Καραϊβικής και παρότι όλοι περίμεναν ότι θα εξομάλυνε κάπως τα πράγματα, έριξε λάδι στη φωτιά, αφήνοντας διάφορα υπονοούμενα για τη συμπεριφορά του Χανταμπάκη και της παρέας του. Αυτό εκνεύρισε τον τελευταίο, που δεν περίμενε ότι η Ειρήνη θα συνέχιζε την κόντρα. Τότε, τα λεγόμενα της Παπαδοπούλου αποδόθηκαν στην αγωνία της να μην αδειάσει τον Αγγελόπουλο, αλλά και επειδή θεώρησε ότι δεν έπρεπε να πάει κόντρα σε ένα κλίμα, που είχε επικρατήσει στην κοινή γνώμη εναντίον του Χανταμπάκη. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να μην επιστρέψουν οι δύο παίκτες με το ίδιο αεροπλάνο στην Αθήνα, παρότι έφτασαν από τον Άγιο Δομήνικο την ίδια ημέρα – το περασμένο Σάββατο!

Ο Χανταμπάκης περιμένει και από την παραγωγή του παιχνιδιού να κάνει τις αναγκαίες και επιβαλλόμενες κινήσεις ώστε να αποκατασταθεί το προφίλ του, αφού θεωρεί ότι με την επιλογή των πλάνων και το γενικότερο «στήσιμο», που εκείνη έκανε για τα επεισόδια, τον εμφάνισε ως τον «κακό» της ιστορίας, χωρίς η πραγματικότητα να είναι έτσι. Γι’ αυτό και αποφεύγει να εμφανιστεί όλες αυτές τις ημέρες, σε αντίθεση με όλους τους άλλους αποχωρήσαντες παίκτες, που είναι λαλίστατοι και κάνουν ή ετοιμάζονται να κάνουν από εντυπωσιακές δημόσιες εμφανίσεις έως και διαφημίσεις.

Ο Στέλιος περίμενε επίσης ότι η εμφάνιση την περασμένη Τρίτη της Παπαδοπούλου στο στούντιο της εκπομπής της Ελεονόρας Μελέτη θα έφτιαχνε τα πράγματα, όμως η γνωστή τραγουδίστρια τα μπέρδεψε πάλι, χωρίς να δώσει μία εικόνα, που να βελτιώνει ουσιαστικά την κατάσταση. Ο Χανταμπάκης αναμένεται να εμφανιστεί στις αρχές της άλλης εβδομάδας στην ίδια εκπομπή, χωρίς όμως να είναι βέβαιο τίποτα. Η έλευση του Λάμπρου Χούτου στην Αθήνα, ίσως διαμορφώσει κάποια νέα δεδομένα σε αυτό το θέμα.

protothema