Καθημερινά από τον Άγιο Δομίνικο έχει πολλές πτήσεις για την Ευρώπη. Όπου και να φτάσει κανείς στην Ευρώπη, μετά είναι εύκολο να πετάξει για Ελλάδα. Ο Χρανιώτης δεν έχει λοιπόν κανένα λόγο να μην κλείσει το ταχύτερο ένα εισιτήριο για να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια από το Survivor και να επιστρέψει το συντομότερο Ελλάδα.

Αν μάλιστα κλείσουν μαζί του και οι Μπο, ο Κοκκινάκης, αλλά και ο Σπαλιάρας, θα πετύχουν και καλή τιμή – στα πακέτα υπάρχουν και εκπτώσεις! Θα σταματήσουν να ταλαιπωρούνται και να ταλαιπωρούν και τις ομάδες τους – ο Σπαλιάρας μπορεί και να γλιτώσει τα χειρότερα, αφού στο χθεσινό επεισόδιο τον τσίμπησε σκορπιός, χωρίς ευτυχώς να έχουμε δράματα. Απλά τους κοψοχόλιασε όλους με τα τσιρίγματά του και έκανε τον γιατρό του Survivor να τρέχει νυχτιάτικα.

Όπως και να έχει, οι τέσσερις αυτοί παίκτες φαίνονται εξαιρετικά αδύναμοι προς την τελική ευθεία του παιχνιδιού. Μιλάμε για το αθλητικό κομμάτι. Μπορεί να έχουν άλλα στοιχεία και ειδικά ο Σπαλιάρας να απολαμβάνει υψηλή δημοφιλία, λόγω της ικανότητάς του να χειρίζεται με ψυχραιμία, χιούμορ και διπλωματία τις καταστάσεις, αλλά όσο να ‘ναι, στο αμιγώς αθλητικό μέρος πάει από το κακό στο χειρότερο. Χθες τον κέρδιζαν και οι κοκοφοίνικες! Βέβαια το πιθανότερο είναι να παραμείνει στο παιχνίδι για καιρό ακόμα, αφού στις ψηφοφορίες του κοινού, το οποίο θέλει διασκέδαση, μετρούν πολλά πράγματα και όχι η αγωνιστική ικανότητα του κάθε παίκτη. Αν ήταν για τα αγωνιστικά μόνο, θα παρακολουθούσε ποδόσφαιρο και μπάσκετ και δεν θα έδινε σαρωτικά νούμερα τηλεθέασης στο Survivor!

Κι αν ο Σπαλιάρας είναι η «μαύρη τρύπα» των Μαχητών στο αθλητικό κομμάτι, στους Διάσημους το κακό παράγινε. Ο Χρανιώτης, αλλά και ο ράπερ με τον πολίστα είναι υπό κατάρρευση. Χρησιμεύουν απλώς για να διοργανώνουν μουσικές βραδιές οι δύο πρώτοι και να μαγειρεύει ο τρίτος. Στους αγώνες κερδίζουν μόνο τον Σπαλιάρα και αυτόν όχι πάντα. Έχοντας οικτρές επιδόσεις, η ομάδα τους ελπίζει σε νίκες μόνο όταν ο Αγγελόπουλος είναι σε καλή (με την αγωνιστική έννοια του όρου, όχι τη γενικότερη) μέρα και η Ευρυδίκη γλεντάει τη Σάρα.

Χθες που ο Σκιαθίτης ήταν σκιά του εαυτού του και η αθλητικογράφος έμεινε να πολεμάει μόνη της, οι Διάσημοι έγιναν βορρά στις ορέξεις των κεφάτων και αφιονισμένων για τη νίκη Μαχητών. Τελικό σκορ 10-5 υπέρ των Μπλε και μάλιστα πολύ άνετα, αφού σε κανένα σημείο οι Κόκκινοι δεν έδειξαν ανταγωνιστικοί. Παραδόθηκαν και πιο εύκολα από εξπρές πακέτο του ταχυδρομείου.

Ασυλία με πολύ νόημα
Με τις παρούσες συνθέσεις και παρότι μέχρι τώρα τα περισσότερα ματς πήγαιναν εναλλάξ, είναι φανερό ότι οι Μαχητές έχουν σαφές προβάδισμα στους αγώνες. Μόνο όταν ο στίβος έχει μεγάλη απαίτηση σε δύναμη ή όταν κρίνεται στην τύχη με τίποτα περίεργες βολές, έχουν ελπίδα οι Διάσημοι.

Ο αποψινός αγώνας για την ασυλία είναι ίσως πολύ καθοριστικός, με βάση αυτά τα δεδομένα, καθώς μπορεί να αλλάξει κάπως τις ισορροπίες και να ξαναμοιράσει την τράπουλα της ισχύος. Εάν χάσουν για παράδειγμα οι Διάσημοι (το πιο λογικό), θα έχουν την ευκαιρία να στείλουν στην Αθήνα, με τη σύμφωνη γνώμη φυσικά του τηλεοπτικού κοινού, κάποιον αδύναμο κρίκο τους και έτσι να γίνουν πιο συνεκτική ομάδα με λιγότερη φύρα. Στην περίπτωση βέβαια που φύγει δυνατός παίκτης τους (π.χ. Ευρυδίκη) κινδυνεύουν να γίνουν τσίρκο στους αγώνες και να επιταχύνουν την ένωση των δύο ομάδων, με την μετάβαση του παιχνιδιού στην φάση με τους αποκλειστικά ατομικούς αγώνες.

Εάν απόψε χάσουν οι Μαχητές (δεν το βλέπω, αλλά ας υποθέσουμε), τότε υπάρχει το ενδεχόμενο να χάσουν κάποιο δυνατό παίκτη – ο Σπαλιάρας έχει βγάλει ρίζες και δύσκολα θα τον εγκαταλείψει το κοινό – και άρα να προκύψει και πάλι μία πιο ισορροπημένη κατανομή δυνάμεων.

Οι βιρτουόζοι της σφεντόνας
Ο στίβος στο χθεσινό αγώνισμα δεν είχε πολλά περίπλοκα πράγματα. Ευνοούσε πολύ λίγο τους μικρόσωμους γρήγορους παίκτες, αλλά και όσους είναι καλοί στο παζλ, χωρίς όμως να τους δίνει μεγάλο προβάδισμα.

Στην αρχή υπήρχε ένα πέρασμα, κάπως σαν τούνελ, αφού οι παίκτες έπρεπε να σκύψουν πολύ και να πάνε περίπου μπουσουλώντας. Όπως είπαν ο Χρανιώτης και ο Μπο των Διάσημων, η καλύτερη μέθοδος ήταν να το διασχίσει κανείς «στα τέσσερα» – σαν να κάνουν διαπραγμάτευση με τους δανειστές δηλαδή, όπως η κυβέρνηση. Φυσικά γι’ αυτό και έχασαν. Και οι Διάσημοι και η κυβέρνηση! Το καλύτερο στιλ το βρήκε ο Αναγνωστόπουλος και ακολούθησαν ορισμένοι και θύμιζε μαϊμού.

Μετά οι παίκτες περνούσαν πηδώντας από κάτι σχοινιά και έλυναν ένα εύκολο παζλ, για να περάσουν και πάλι από κάτι χαμηλά εμπόδια για να λύσουν άλλο ένα, που επίσης δεν απαιτούσε νόμπελ.

Κανονικά μόνο αν είσαι μεθυσμένος μπορείς να μπερδευτείς σ’ αυτά τα δήθεν παζλ. Κάποιοι παίκτες το κατάφεραν κι αυτό όμως. Να μπερδευτούν χωρίς να βάλουν γουλιά αλκοόλ στο στόμα τους. Ο Ντάνος, ο Μπο, ο Σπαλιάρας και ο Κοκκινάκης ήταν μεταξύ αυτών, ενώ τη μεγάλη έκπληξη την έκανε ο Βασάλος που τα πήγε πολύ καλά με την τοποθέτηση των κομματιών. Δεν το πίστευε ούτε ο ίδιος και πιθανόν να κρατήσει το χθεσινό επεισόδιο για το βιογραφικό του.

Το δύσκολο μέρος του παιχνιδιού ήταν το τελικό στάδιο με τις βολές. Οι παίκτες είχαν στη διάθεσή τους μία τεράστια σφεντόνα, σαν αυτές που χρησιμοποιούσαν σε πολιορκίες και με τα μπαλάκια προσπαθούσαν να σημαδέψουν και να σπάσουν τρία τζαμάκια (δύο οι γυναίκες) στον απέναντι τοίχο.

Το σκηνικό προσφερόταν για πολλά γέλια, αφού δεν ήταν εύκολο να βρει κανείς τη μηχανική για να γίνει αποτελεσματικός και να μην χτυπάει τα περιστέρια ή, για να είμαστε ακριβείς, να μην εξολοθρεύσει τίποτα γαλαζοπόδαρους μπούφους Νόρμαν, που απαντώνται στην Καραϊβική – καμία συγγένεια με κάποιους παίκτες του Survivor.

Η «μπλε καταιγίδα» και ο σταυρός του Ντάνου

Ο Βασάλος «χόρεψε» τον Χρανιώτη και έδωσε το προβάδισμα στους Μαχητές. Μετά ο Μπο έκλεψε εκκλησία, νικώντας τον Σπαλιάρα και ισοφάρισε. Η συνέχεια είχε ένα σερί πέντε νικών από τους Μπλε και έδειξε ποια ομάδα ήταν το αφεντικό του αγώνα. Η Σάρα κέρδισε την Ευρυδίκη, παρότι η τελευταία είχε τις οδηγίες του Αγγελόπουλου.

Αμέσως μετά ο Μάριος ήταν απόλυτα εύστοχος στις βολές και επικράτησε του Αγγελόπουλου, ο οποίος πήγε με το σύστημα του… «σταυρού», αλλά δεν κατάφερε τίποτα: Σταυροκοπήθηκε πριν τον αγώνα, χωρίς όμως να συγκινήσει τη θεϊκή δύναμη.

Ο Αναγνωστόπουλος και ο Μάριος νίκησαν τον Κοκκινάκη και τον Χρανιώτη και έδωσαν αέρα τους Μπλε. Μετά ήλθε το νέο χτύπημα, που έδειξε ότι δεν ήταν η μέρα των Διάσημων. Ο Αγγελόπουλος, παρότι το ‘ριξε πάλι στα σταυροκοπήματα, σαν να ήταν στο κατηχητικό, έχασε από τον Αναγνωστόπουλο! Ο Ντάνος έπρεπε μάλλον να επιστρατεύσει πιο δυνατά μέσα, όπως κάνα φυλαχτό, τίποτε μετάνοιες με γονυκλισίες, ή και να ψάλει το «εν τούτω νίκα», προκειμένου να πετύχει το στόχο. Ήταν πολύ αδύναμος στα εκκλησιαστικά χθες, αφού δεν είχε φέρει ούτε τα κομποσκοίνια. Κακώς, όταν έκανε τις ανταλλαγές με τους ντόπιους, δεν πήρε και τίποτα εικονίσματα, αντί να ζητάει μόνο φαγητό.

Παραδόξως πώς, ο Αγγελόπουλος ήταν μέχρι εκείνο το σημείο αρκετά ήρεμος στον πάγκο, παρότι τον περνούσαν από το Ρίο – Αντίρριο, χωρίς να τον βρέξουν οι Μαχητές. Πιο φανατισμένος έδειχνε στον πάγκο ο Μπο, παρά ο Σκιαθίτης. Μάλιστα ο ράπερ άρχισε να φωνάζει πολύ δυνατά στον επόμενο αγώνα της Ευρυδίκης με τη Σάρα, θέλοντας να αντισταθμίσει το έντονο κλίμα, που δημιουργούσαν οι Μαχητές. Τελικά βοήθησε την αθλητικογράφο να κερδίσει τη Σάρα. Οι Διάσημοι μείωσαν ακόμα περισσότερο αμέσως με τον Κοκκινάκη να νικάει τον Σπαλιάρα. Στον αγώνα αυτό απολαύσαμε «κλασικό Σπαλιάρα»: ο παρουσιαστής και μοντέλο, μπήκε στο τούνελ και βγήκε με τα τζιτζίκια, κουτρουβαλιάστηκε στα σχοινιά, λες και τον πυροβόλησε κάποιος, μπερδεύτηκε στα παζλ και σταμάτησε τα λάθη μόνο όταν ο άλλος έσπασε τρία τζαμάκια. Για να μην μείνει παραπονούμενος, επιχείρησε να σπάσει με τη σειρά του κάτι μπουκάλια με νερό και κίνησε μέσα στα νεύρα για την παραλία. Μετά κατάλαβε ότι δεν πρέπει να αναδεικνύει πολύ τη δική του αδυναμία, αφού η ομάδα κέρδιζε και έτσι επέστρεψε σώος και αβλαβής για να κάνει τη γνωστή δουλειά του: την φανατική κερκίδα!

Ο Βασάλος νίκησε μετά τον Μπο, τον οποίο τον έφαγε η μελέτη πάνω από τα παζλ και στη συνέχεια ο Αναγνωστόπουλος έριξε άλλη μία ήττα στο κεφάλι του Χρανιώτη, που η διαδρομή του είχε περισσότερα ζικ ζακ κι από του Πηλίου. Ο ηθοποιός ήταν για την κοινωνική πρόνοια χθες. Αργός, χωρίς συγκέντρωση, άστοχος σαν τον Άλμπερτ από το «Χίλιοι τρόποι να πεθάνεις στην άγρια δύση», γινόταν εύκολη λεία σε κάθε «παλιόπαιδο», που δεν σεβόταν τα χρόνια του. Τόσο χάλια απόδοση είχαμε να δούμε από την εθνική στο μουντιάλ των ΗΠΑ το 1994.

Με το σκορ στο 8-3 άρχισαν να γίνονται έντονοι οι πανηγυρισμοί στον πάγκο των Μαχητών. Ο Σπαλιάρας όμως έχοντας μάθει από προηγούμενα παθήματα, συνέστησε ψυχραιμία επισημαίνοντας ότι δεν έχει τελειώσει τίποτα! Σ’ αυτά είναι μανούλα ο Γιάννης, μην του πείτε να περάσει κάνα εμπόδιο μόνο.

Η επόμενη αναμέτρηση ήταν ανάμεσα σε Σπαλιάρα και Αγγελόπουλο. Ο Μαχητές πιθανόν έστειλαν επίτηδες τον ψηλό τους πάνω στον καλύτερο παίκτη των αντιπάλων, ώστε χαρίζοντας μία εύκολη νίκη στους Διάσημους, να «κάψουν» τον Ντάνο και να προκύψουν πιο βατά τα άλλα ζευγάρια.

Ο Ντάνος έκανε το καθήκον του, επικρατώντας εύκολα, αφού ήταν σαν να παίζει ο Σόιμπλε με τον Τσακαλώτο. Μετά η Ευρυδίκη νίκησε και πάλι τη Σάρα, αλλά ήταν ενδεικτικό ότι κανείς συμπαίκτης της δεν πίστευε ότι θα γύριζε το παιχνίδι. Μάταια προσπαθούσε να τους δώσει κουράγιο. Οι άλλοι καθόντουσαν στον πάγκο σαν να βρίσκονται σε μοιρολόι.

Ο Βασάλος αξιοποίησε το γεγονός ότι στο τεστ των παζλ πέσανε τα εύκολα θέματα και έχοντας πλεονέκτημα και σε όλα τα άλλα κομμάτια του αγώνα νίκησε χαλαρά τον Κοκκινάκη. Έκανε και μία τούμπα για πανηγυρισμό, αλλά ο Αγγελόπουλος ή κοιτούσε αλλού, ή δεν είχε καμία όρεξη να ανοίγει ιστορίες ξανά με τη συμπεριφορά των αντιπάλων. Από μέσα του πάντως έσκαγε.

Το τελευταίο ματς, όπως αποδείχθηκε, ήταν μεταξύ Μάριου και Μπο. Μπαρτσελόνα – Πανελευσινιακός, που θα έλεγε και ο Τσίπρας. Οι Διάσημοι επιστράτευσαν κάθε δυνατό μέσο: Ο Αγγελόπουλος για παράδειγμα έκανε πάλι το σταυρό του – θα πάθει τενοντίτιδα έτσι όπως το πάει! Ούτε ο Άγγελος Αναστασιάδης να ήταν!

Φυσικά ο Μάριος έστειλε τον ράπερ για βρούβες και μετά κάλεσε τον Αναγνωστόπουλο να κάνουν έναν ιδιαίτερο πανηγυρισμό. Ο Μισθοφόρος στήθηκε στον τοίχο και ο Κύπριος, που όταν κερδίζει ξεσαλώνει, έκανε πως τον σημάδευε με τη σφεντόνα. Οι δυο τους δεν χάνουν ευκαιρία να πικάρουν τους Διάσημους και να γλεντάνε την επιτυχία με τόσο έντονο τρόπο που μπορεί να παρεξηγηθεί.

Βλέποντας ότι η ομάδα του έγινε η χλεύη των αντιπάλων, ο Αγγελόπουλος έφυγε για την παραλία, προφανώς για να μην ξεσπάσει πάνω στους Μαχητές και μπλεχτεί άσχημα το πράγμα. Ευτυχώς που δεν γίνεται στον Λαγανά της Ζακύνθου το Survivor, θα πλήρωναν το μάρμαρο με τους εκνευρισμένους ηττημένους παίκτες οι χελωνίτσες καρέτα καρέτα.

Το έπαθλο ήταν μία βραδιά σε ξενοδοχείο σπα με την ανάλογη περιποίηση: από μπάνια και αφρόλουτρα, έως μασάζ. Τι να το κάνουν όμως οι παίκτες, αφού την επόμενη γύρισαν στη μπίχλα της παραλίας;

Ψυχροπολεμικό κλίμα

Το χθεσινό Survivor επιβεβαίωσε το ψυχροπολεμικό κλίμα ανάμεσα στις δύο ομάδες, αν και δεν υπήρξαν νέα «θερμά επεισόδια». Γενικά είναι από μακριά και διόλου αγαπημένοι. Σαν συνυφάδες ή συμπεθέρες, που δεν μιλιούνται, μια κατάσταση. Μάλιστα οι Μαχητές έφτιαξαν δικές τους εγκαταστάσεις για… γυμναστήριο, αφού δεν θέλουν (ούτε τους δέχονται με χαρά) να πηγαίνουν στα αντίστοιχα όργανα που έχουν οι Διάσημοι!

Μόνο η Ευρυδίκη και η Σάρα σπάνε αυτές τις «γραμμές» και έχουν επικοινωνία. «Παρέσυραν» δε και τον Βασάλο, ο οποίος εθεάθη κάποια στιγμή σε χαλαρή, ρομαντική στιγμή με τις δύο κοπέλες στην «εχθρική» παραλία των Διάσημων. Έχει πάρει φόρα ο Κωνσταντίνος, μετά το φλερτ με την τουρκάλα μποξέρ, που του τόνωσε την αυτοπεποίθηση.

Πάντως τα σούρτα φέρτα της Ευρυδίκης δεν άρεσαν στον Αγγελόπουλο, ο οποίος μεταξύ σοβαρού και αστείου (αν έχει τέτοια πλευρά ο Ντάνος) της είπε να μην ξαναπάει στην καλύβα των Μαχητών. Η Ευρυδίκη επιμένει τον τελευταίο καιρό να φιλοτεχνεί ένα ήπιο, μελιστάλαχτο προφίλ, σε μία προσπάθεια να αποτινάξει την άσχημη εικόνα, που έχει το κοινό από την εποχή που έκανε παρέα με τον Χανταμπάκη. Και να αποδείξει ότι η «στρίγκλα» γίνεται πράγματι «αρνάκι». Πιθανότατα σύντομα το κοινό θα κρίνει εάν αυτή η προσπάθεια έχει κάποιο αποτέλεσμα ή στο βρόντο κάνει την καλή. Πολλοί λένε ότι ο Σπαλιάρας αυτή την εννοούσε όταν έλεγε για διπρόσωπους παίκτες.

protothema