Της Άννας Παχή

Συνεχίζουμε το αφιέρωμά μας στις εκνευριστικές συνήθειες, αυτή τη φορά των ανδρών. (Οι οποίοι αναφωνούν ήδη «Εγώ δεν τα κάνω αυτά!»).

Μπάλα είναι και γυρίζει

Τοπικό πρωτάθλημα, εθνικό πρωτάθλημα, Euroleague, Superleague, Mundial, και το λουρί της μάνας. Καταλαβαίνουμε πως  σου αρέσει «το θέαμα» αν και μεταξύ μας, μάλλον για τις μπύρες και τα πιτόγυρα που σαβουρώνεις γίνεται το νταβαντούρι, αλλά ο φανατισμός σου εκτός από ηλίθιος και εντελώς μάταιος, μας τη δίνει στα νεύρα. Γκαρίλες και γαμοσταυρίδια είναι γενικώς αντιαισθητικά – το λιγότερο. Στην καλύτερη, αν σου αρέσει ο αθλητισμός, αθλήσου. Στη χειρότερη, μη γκρινιάζεις επειδή εμείς (μπορεί να) βλέπουμε Sex and the City. Γούστο σου και γούστο μας.

Ότι μπορείς να κάνεις σήμερα μπορείς να το κάνεις και του χρόνου

Λες δεξιά κι αριστερά πόσο πιάνουν τα χέρια σου. Φτιάξε τη γ@98νη βρύση που στάζει ή άσε μας να καλέσουμε υδραυλικό. Περηφανεύεσαι πως μπορείς να κάνεις τα πάντα μέσα στο σπίτι. Κατέβασε τα σκουπίδια πριν γεμίσουμε κατσαρίδες. Δε θες να κάνεις τίποτα; Μην κάνεις. Απλά να το ξέρουμε.

Η σιωπή δεν είναι (πάντα) χρυσός

«Οι άντρες δε μιλούν πολύ» τραγουδούσε ο Τόλης (τα είδαμε τα χαΐρια κι αυτουνού) κι εσύ το έδεσες σκοινί κορδόνι, προφανώς επειδή βαριέσαι ή απλά φοβάσαι να μιλήσεις. Αφού καταλαβαίνουμε ότι κάτι συμβαίνει, μη μας περνάς για ηλίθιες. Αν δεν επικοινωνούμε, δε γίνεται τίποτα. Επίσης, αν μπορούσαμε να διαβάζουμε τη σκέψη, θα είχαμε βίλα στις Μαλδίβες, όχι δυάρι στο Παγκράτι. Μη μας αναγκάζεις να σε ρωτάμε συνέχεια τι συμβαίνει και να γινόμαστε φορτικές. Πες το, να πάει στο διάολο.

Σε όποιον αρέσουμε

Το να κυκλοφορείς μισόγυμνος, με την πατσοκοιλιά να πηγαίνει πέρα – δώθε επειδή «ζεσταίνεσαι», δε σε κάνει να φαίνεσαι άνετος. Παρά τις φήμες για το αντίθετο, η μπάκα είναι εντελώς ντεκαβλέ. Θες να δροσιστείς; Πιες νερό. Ή, στην περίπτωσή σου, μπύρες και σταμάτα να βιαιοπραγείς στην αισθητική μας.

Η Φύση καλεί, ο Μήτσος κατουρεί

Εμείς οι βλάχοι, όπως λάχει. Σε γωνιές, λεωφόρους, δάση, τη βγάζεις έξω και όποιον πάρει ο χάρος. Αντιλαμβανόμαστε τη σημασία της φυσικής αυτής λειτουργίας, καλό θα είναι όμως να την κρατάς για τον εαυτό σου (τη λειτουργία). Το θέαμα τύπων να καταβρέχουν ντουβάρια, δέντρα και κιγκλιδώματα σε κοινή θέα, είναι αηδιαστικό και αγενές. Επίσης, – ακόμη και στην τουαλέτα – δε χρειάζεται να κεντράρεις στο νερό της λεκάνης για να σε ακούσουν μέχρι την Αλάσκα. Κατουράς, δεν κάνεις κανένα σπουδαίο κατόρθωμα.

Είμαι άντρας και το κέφι μου θα κάνω

Στο πέρασμα των αιώνων οι άντρες κυρίαρχοι δημιούργησαν πολλούς μύθους. Ένας εξ αυτών είναι ότι το κέρατο βρίσκεται στα γονίδιά σου. Μέγα λάθος. Αν θες να ξέρεις, οι γυναίκες είναι αυτές που πρέπει να «δοκιμάζουν» για να βρουν τον καλύτερο επιβήτορα για τη βελτίωση του είδους. Πέραν τούτου, κάθε δράση προκαλεί αντίδραση. Σκέψου το.

«Δε χορεύω»

Γιατί, πουλάκι μου; Τι παιδικά κατάλοιπα έχουν μείνει και δε χτυπάς ούτε το πόδι σου στο ρυθμό; Κι εν πάσει περιπτώσει, δε σου ζητά κανείς να γίνεις Νουρέγιεφ στα γεράματα. Αν όμως το φέρει η κατάρα και βρεθούμε σε κανα γάμο, καμιά γιορτή, κανα ρεμπετάδικο, σήκω χόρεψε κουκλί μου, να μη νιώθουμε κι εμείς μόνες σαν τις καλαμιές.

Πόσο γυμνό ακόμη;

Εμείς σιχαθήκαμε αυτή την υπερβολή με το γυμνό, εσύ, χαμπάρι. Το να κάνεις σαν παλαβός στη θέα μιας γάμπας ή ενός ντεκολτέ και να λές ότι μαλακία σου κατεβαίνει στο κεφάλι, δεν πρόκειται να μας πείσει να σου κάτσουμε. Πάρτο χαμπάρι, η χυδαιότητα δε σε κάνει «άντρα» αλλά λιγούρι. Απεχθανόμαστε τα λιγούρια (και τους σαβουρογάμηδες επίσης).

Τα ξέρω όλα, δε ρωτάω τίποτα

Ταξιδεύουμε προς άγνωστη – προς το παρόν – κατεύθυνση. Έχασες το δρόμο. Δεν είναι ντροπή να ρωτήσεις έναν ντόπιο προς τα πού να τραβήξεις. Ντροπή είναι να χαλάμε χρόνο και βενζίνη σε κάμπους και λαγκάδια.

Θα ζήσω ελεύθερο πουλί

Έχεις καταντήσει αηδία με αυτό το θέμα. Δε θέλεις να δεσμευτείς – λες – χάνεις τα καλά κορίτσια μέσα από τα χέρια σου, σε πιάνει η κρίση της μέσης ηλικίας, παντρεύεσαι όποια σου φτιάξει καλό παστίτσιο ή τονώσει τον εγωισμό σου και δυστυχείς. Μετά, φταίει η Σούλα που δε σε καταλαβαίνει και ξενοκοιτάς. Α σιχτίρ.

Η τσόντα δεν είναι πραγματικότητα

Σε διαβεβαιώνω, πρόκειται για προϊόν μυθοπλασίας. Σταμάτα λοιπόν να ξεσηκώνεις τις ατάκες που βλέπεις. Μπορεί οι ηθοποιοί σε αυτές να είναι πάντα πρόθυμες, αλλά και οι ηθοποιοί έχουν άλλα προσόντα, αν καταλαβαίνεις τι εννοώ. Επίσης, τα βρωμόλογα στο κρεβάτι, δεν αρέσουν σε όλες, μια απλή ερώτηση μπορεί να αποσαφηνίσει αυτό το θέμα. Αλλιώς, μην απορήσεις όταν στην τρυφερή σου προσφώνηση «πουτάνα», απαντήσουμε «πούστη». Να είμαστε ξηγημένοι.