Γράφει ο Κωνσταντίνος Σύρμος

Εδώ και 14 μέρες, σε ένα σύμπλεγμα σπηλαίων στην περιοχή Tham Luang Nang Non της Ταϊλάνδης, 12 παιδιά και ο προπονητής τους, μέλη μιας τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας, βρίσκονται εγκλωβισμένα. Τα παιδιά, είναι ηλικίας 11 με 16 ετών. Η συγκεκριμένη σπηλιά, που βρήκαν ως καταφύγιο τα παιδιά και ο προπονητής όταν χάθηκαν, είναι σε απόσταση 2,5 μιλίων από την είσοδο και σε βάθος περίπου 6 μιλίων από την κορυφή του βουνού.

Μια τεράστια επιχείρηση διάσωσης έχει στηθεί καθώς έχουν σπεύσει στο σημείο οι ειδικές δυνάμεις, ο στρατός της Ταϊλάνδης και ομάδες διάσωσης από την Κίνα, την Αμερική, την Ρωσία, την Αυστραλία και άλλες χώρες. Τα περιθώρια κάθε μέρα που περνά στενεύουν όσο οι βροχοπτώσεις συνεχίζονται κι η στάθμη του νερού διαρκώς ανεβαίνει στο μέρος που οι 13 ψυχές περιμένουν τη σωτηρία τους

Το μεγαλύτερο κομμάτι της δαιδαλώδους διαδρομής ως εκεί, είναι πλημμυρισμένο λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που ακολούθησαν και οι δύτες για να φτάσουν στο σημείο χρειάζονται πάνω από 5 ώρες. Οι αγνοούμενοι, εντοπίστηκαν από Βρετανούς δύτες μία εβδομάδα μετά την εξαφάνισή τους. Είναι καλά στην υγεία τους προς το παρόν, ενώ οι ίδιοι και οι οικογένειές τους περνούν στιγμές αγωνίας.