taksidi

Αν είχες τη δυνατότητα να ευχηθείς και να αποκτήσεις το οτιδήποτε, εσύ τι θα ευχόσουν;

Μήπως η ευτυχία είναι τελικά δίπλα μας, μέσα μας;

Ο «Μαγικός Καθρέφτης», η πρώτη τρισδιάστατη ελληνική ταινία ταξιδεύει τους θεατές μαζί με τους ήρωες της ταινίας στον χώρο και τον χρόνο, όχι μια, ούτε δύο, αλλά τρεις φορές.

Οι πρωταγωνιστές Μάκης Παπαδημητρίου, Ζέτα Δούκα, Αθηνά Οικονομάκου, Ελένη Κοκκίδου, Τάκης Παπαματθαίου, Δημήτρης Ήμελλος, Λευτέρης Ελευθερίου και Κώστας Κόκλας ταξιδεύουν από τη σύγχρονη εποχή μέχρι την αρχαία Ελλάδα σε μια κωμική περιπέτεια, μια απίθανη και σκανδαλώδη ιστορία με ευτράπελα, παρεξηγήσεις, στακάτους διαλόγους και πολλά πηγαινέλα ανάμεσα στις χιλιετίες.

Το χρονικό μιας μαγικής κωμωδίας

Το πρωί έφορος αρχαιοτήτων, το απόγευμα υπάλληλος σε συνεργείο αυτοκινήτων. Αυτή είναι η πληκτική καθημερινότητα του 35χρονου Κλεάνθη (Μάκης Παπαδημητρίου). Από τη μέρα που θα ανακαλύψει έναν «μαγικό καθρέφτη» (Κώστας Κόκλας) που πραγματοποιεί και τα πιο τρελά όνειρα, ο Κλεάνθης αρπάζει την ευκαιρία να ζητήσει αυτά  που θα αλλάξουν τη ζωή του για πάντα. Έχει μάλιστα τη δυνατότητα να επαναδιατυπώσει την ευχή του όσες φορές θέλει. Οι επιθυμίες του θα εκπληρωθούν, όμως αυτό δεν είναι αρκετό. Υπάρχει πάντα κάτι που του διαφεύγει και ο Κλεάνθης δεν μπορεί να βρει την πραγματική ευτυχία πουθενά. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζει.

Η ταινία αυτή έχει μια τεράστια καρδιά και έναν υπέροχο πρωταγωνιστή. Ο ρόλος του Κλεάνθη είναι από τους ρόλους που μπορούν να μείνουν κλασσικοί στο χώρο της κωμωδίας. Ο κακομοίρης που ονειρεύεται να ξεφύγει από τα δεσμά της καθημερινότητας και να θριαμβεύσει. Αλλά ακόμα και στο όνειρο έχει να αντιμετωπίσει τη μια παγίδα πάνω στην άλλη. Και ο θεατής απολαμβάνει την έκπληξη της νέας κάθε φορά κατάστασης.

Οι ίδιοι ηθοποιοί καλούνται να παίξουν σε μια ταινία πέντε διαφορετικούς ρόλους. Να φορέσουν πέντε «άλλα» κοστούμια αλλά να μην χαθούν μέσα σε όλες αυτές τις καταστάσεις και τα νέα δεδομένα που εμφανίζονται.

Τέλος, το δυναμικό συγκρότημα Onirama συμπράττει μουσικά με τον λαϊκό τραγουδιστή Γιώργο Μαζωνάκη, στο ομώνυμο τραγούδι της ταινίας. Το single «Μαγικός Καθρέφτης» σε μουσική και στίχους του εκρηκτικού frontman Θοδωρή Μαραντίνη προβάλει μία θετική, πιο ανέμελη οπτική της καθημερινότητας, με τον Γιώργο Μαζωνάκη να συμμετέχει στο τραγούδι «ραπάροντας» με το δικό του μοναδικό στυλ.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Χρήστος Δήμας
Σενάριο: Έλενα Σολωμού, Κωστής Παπαδόπουλος
Παίζουν: Μάκης Παπαδημητρίου, Ζέτα Δούκα, Ελένη Κοκκίδου, Κώστας Κόκλας, Λευτέρης Ελευθερίου, Δημήτρης Ήμελλος, Τάκης Παπαματθαίου, Αθηνά Οικονομάκου, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Ασπασία Κοκώση, Δέσποινα Παπαγιάννη, Νίκος Πουρσανίδης, Σόλων Τσούνης, Σταύρος Σβίγγος, Αθηνά Αλεξοπούλου.

Μοντάζ: Κατερίνα Ευαγγελάκου
Σκηνογράφος: Αντώνης Δαγκλίδης
Ενδυματολόγος: Άγης Παναγιώτου
Μακιγιάζ: Γιάννης Παμούκης
Κομμώσεις: Σωτήρης Πατεράκης
Διευθυντής Φωτογραφίας: Γιώργος Αργυροηλιόπουλος
Παραγωγός: Γιάννης Ιακωβίδης.

Πηγή: Ναυτεμπορική