Του Λουκά Φωτόπουλου

Με βασικό γνώμονα ότι όλα τα παιδιά, ειδικής ή τυπικής αναπτυξης πρέπει να έχουν το δικαίωμα και την ευκαιρία για ψυχαγωγία, μάθηση αλλά πάνω από όλα με χαρά, δημιουργήθηκε το «Μαφάλντα Art Therapy Studio».

Τα τμήματα λοιπόν που δημιουργήθηκαν και λειτουργούν καθημερινά τα απογεύματα με εναλλακτικές θεραπευτικές ήπιες μεθόδους έκφρασης όπως η μουσικοθεραπεία, δραματοθεραπεία, χοροθεραπεία, κινητική θεραπεία και η εικαστική θεραπεία. Μέσα από τη μουσική, το χορό, το δράμα, την κινηση και την εικαστική αντίστοιχα, τα παιδιά επιτυγχάνουν κινητική θεραπεία, αλλαγές στο φυσικό (σωματικό) συναισθηματισμό και νοητικό τομέα ενισχύοντας τους δείκτες ανάπτυξης και έκφρασής τους.

mafalda (1)

Κάποιες φορές, από ότι μας είπαν οι ειδικοί από τη «Μαφάλντα», είναι πολύ δύσκολο να κατανοήσουμε τι αισθάνεται και τι κρύβει μέσα του ένα παιδί, ακόμα δυσκολότερο να αισθανθούμε ένα παιδί με ειδικές ανάγκες. Για αυτό οφείλουμε στην παρότρυνσή του, να εκφραστεί μέσα από την τέχνη, που δίνει την ευκαιρία στο συναίσθημα να πάρει μορφή ή κίνηση και να κάνει τα παιδιά μας να «μιλήσουν» με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, μέσα από ένα τραγούδι, έναν ήχο, μια κίνηση, μια ζωγραφιά κι ένα μεγάλο φωτεινό χαμόγελο. Η κατανόηση, η αλληλεπιδραση και ο τρόπος να εκφράσει το παιδί την όποια εωτερική ανάγκη του, αλλά και να ανακαλυψει τις νέες πτυχές του εαυτού του, είναι ο λόγος που θεωρούμε αναγκαία την ενασχόλησή του με την τέχνη. Οι άρτια εκπαιδευμένοι συνεργάτες της «Μαφάλντα» ψυχολόγοι χοροθεραπευτές, εικαστικοί ψυχολόγοι, ψυχοθεραπευτές και κοινωνικοί λειτουργοί, υπόσχονται την καλύτερη ανάπτυξη των παιδιών. Με τις παραπάνω μεθόδους στοχεύουν στην εξωτερίκευση των συναισθημάτων του παιδιού, στην καλύτερη νοητική και συναισθηματική του ανάπτυξη, στην ομαδοποίηση και κοινωνικοποίηση, στην εκπαίδευσή του μέσα από την ψυχαγωγία, στη χαρά και στο παιχνίδι μέσα από την ομάδα και την φιλία.

Μαφάλντα

Καζανόβα 32 – 34

18539 Πειραιάς info@mafalda.gr 210 4539625 & 6945 334577