saligkari

Το παιχνίδι pokemon go έχει προκαλέσει φρενίτιδα σε όλο τον πλανήτη με εκατομμύρια “πιστούς” να έχουν ξεχυθεί σε κάθε γωνιά του για να βρουν τα πόκεμον. Υπάρχει όμως και η… ελληνική ή μάλλον καλύτερα η κρητική εκδοχή του, το χοχλιοί go! Διαβάστε το σπαρταριστό κείμενο του Λευτέρη Κουγιουμτζή όπως δημοσιεύθηκε στο efsyn (Εφημερίδα των Συντακτών)…

“Το νέο φανταστικό παιχνίδι, που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους, ήρθε και μας περιμένει να το ανακαλύψουμε!

Εξυπνο, συναρπαστικό, περιπετειώδες και απολαυστικό, θα σε βγάλει από το σπίτι, θα σε φέρει κοντά στη φύση και θα συναναστραφείς άλλα άτομα με κοινά ενδιαφέροντα!

Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, τους χαρακτήρες και τα βαλάντια· δεν χρειάζεσαι ηλεκτρονικές γνώσεις, δεν απαιτείται καμία εξοικείωση με «ταμπλέτες», «έξυπνα» τηλέφωνα και ειδικό λογισμικό, ούτε είναι απαραίτητα φορτιστές και μπαταρίες.

Απλός ο σκοπός του παιχνιδιού: ανοίγεις έναν χάρτη, ηλεκτρονικό ή παραδοσιακό, διαλέγεις την πίστα σου μέσα από μια εξαιρετική ποικιλία (καλλιεργήσιμο χωράφι, χέρσα γη με φρύγανα, λιόφυτο, πλαγιά, βραχώδης ή πετρώδης έκταση, δάσος κ.ά.) και ξεχύνεσαι να πιάσεις όσο περισσότερους χοχλιούς μπορείς.

Απαραίτητος εξοπλισμός είναι μονάχα ένας κουβάς ή αντίστοιχο δοχείο· όσο για ρουχισμό ή άλλα αξεσουάρ, αυτά διαφοροποιούνται αναλόγως με το επίπεδο, όπως θα αναλύσουμε ευθύς αμέσως!

Επίπεδο 1 (νεοσσοί):

Αν είσαι πρωτάρης, καλύτερα να διαλέξεις μια βροχερή μέρα. Με την πρώτη ψιχάλα, στήνεσαι στο πεδίο που διάλεξες και περιμένεις τους χοχλιούς να βγουν απ’ το καβούκι τους και ν’ αρχίσουν να σέρνονται στη γης· δεν μπορεί, όλο και κάποιος θα περάσει από μπροστά σου! Στα πρώτα σου βήματα στο παιχνίδι, μαζεύεις όλα τα μεγέθη και τα σχήματα· με τον καιρό, θα μάθεις ν’ αναγνωρίζεις ποιοι σου είναι χρήσιμοι για την τελική αποστολή (βλέπε παρακάτω) και ποιοι όχι. Απαραίτητος εξοπλισμός, ομπρέλα ή αδιάβροχο.

Επίπεδο 2 (ξεπεταρούδια):

Μόλις μπεις στο πνεύμα, αφήνεις το επίπεδο 1 κι αρχίζεις ν’ αναζητάς εσύ τους χοχλιούς μες στη βροχή και την υγρασία, αντί να περιμένεις να ‘ρθουνε αυτοί σ’ εσένα. Θα χρειαστεί να περπατήσεις σε λασπωμένες εκτάσεις και να διασχίσεις λιμνούλες και ποταμάκια, οπότε καλό θα είναι να προμηθευτείς γαλότσες.

Επίπεδο 3 (χαμηλές πτήσεις):

Σιγά σιγά μαθαίνεις να τους αναζητάς και στην ξηρασία. Ανακαλύπτεις τις κρυψώνες τους μέσα σε αγκαθωτούς θάμνους (αστοιβίδες, ασπαλάθους, αχινόποδες κ.ά.) και προσπαθείς να τους ξετρυπώσεις την ώρα που κοιμούνται. Θα χρειαστείς ρουχισμό με μακριά μανίκια και, πιθανότατα, καπέλο και γάντια.

Επίπεδο 4 (κορακίσματα):

Είσαι, πια, έμπειρος στην αναγνώριση και την ιχνηλασία. Ηρθε η ώρα να σηκώσεις βάρη· τους αναζητάς κάτω από πέτρες και χαράκια και μπορείς να μετακινείς ακόμα και ολόκληρους βράχους! Είσαι ατρόμητος και δεν φοβάσαι λιακόνια, όφηδες, σαρανταποδαρούσες και σκορπιούς, που μπορεί να σου ξεπεταχτούνε καθώς αναζητάς τον στόχο. Δε χρειάζεσαι πλέον συμβουλές για τον εξοπλισμό, μπορείς να κάνεις τα όρη κάμπους, που λένε.

Επίπεδο 5 (γεράκια):

Δεν απαιτείται να βγεις άλλο στο πεδίο. Τους αναθρέφεις στο σπίτι σου, ταΐζοντάς τους μακαρόνια και αλεύρι μέχρι να παχύνουνε και να ‘ναι έτοιμοι για φάγωμα!

Τελική αποστολή:

Αφού τους μαγειρέψεις (βραστούς ή μπουμπουριστούς, με πληθώρα δυνατών συνοδευτικών), να κατορθώσεις να τους βγάλεις από το καβούκι για να τους φας.

Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν οδοντογλυφίδα, οι «σίφου» τα καταφέρνουνε ακόμη και με ένα πιρούνι.

Το «χοχλιοί go» είναι ένα παιχνίδι που δεν μπορείς να προσπεράσεις εύκολα. Δοκίμασέ το!

Απολαυστικό και για την ψυχή και για το στομάχι.

Προσοχή στα κακέκτυπα και τις απομιμήσεις.”