Η Orion Productions, σε συνεργασία με το σολιστικό φωνητικό σύνολο Artisti Orioni, το σολιστικό ορχηστρικό σύνολο Orion Chamber Orchestra και τη Χορωδία Εθνικού Ωδείου, παρουσιάζει τη διάσημη κωμική όπερα «Το Ελιξίριο του Έρωτα» (L’Elisir d’Amore) του Γκαετάνο Ντονιτσέττι για 4 μόνο παραστάσεις, στο Θέατρο Κνωσός, στις 12, 16, 20, 23 Μαΐου 2018 και ώρα 20:00, υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

Πρόκειται για ένα αριστουργηματικό έργο δύο πράξεων, σε ποιητικό κείμενο του Φελίτσε Ρομάνι, βασισμένο στο έργο «Το Φίλτρο» του Ευγένιου Σκριμπ. Η διάρκεια είναι περίπου 140 λεπτά, με διάλειμμα, και η παρουσίαση θα γίνει στην ιταλική γλώσσα με ελληνικούς υπέρτιτλους.

Αποτελεί μια από τις πιο γοητευτικές και μελωδικές όπερες του ρεπερτορίου, αλλά και μια από τις αγαπημένες του κοινού της όπερας παγκοσμίως. Ο Ντονιτσέττι έγραψε υπέροχες μελωδίες, όπως το περίφημο “Una furtiva lagrima”, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην ατμόσφαιρα του έργου και την ενορχήστρωση, όπου κυριαρχούν τα φωτεινά χρώματα και τα αγνά συναισθήματα.

ΣΥΝΟΨΗ

Η πλοκή του έργου αφορά στον έρωτα που αισθάνεται ο φτωχός Νεμορίνο για την όμορφη, πλούσια και φιλάρεσκη Αντίνα. Πιστεύει ότι αν πιεί ένα μαγικό ελιξίριο εκείνη θα τον αγαπήσει. Την αφέλειά του εκμεταλλεύεται ο Δρ. Ντουλκαμάρα, ένας πλανόδιος αγύρτης, που του πουλά αντί για ελιξίριο ένα μπουκάλι κρασί. Ο Νεμορίνο, μην έχοντας χρήματα να το αγοράσει, κατατάσσεται στο στρατό, γεγονός που του αποφέρει άμεσα το επιθυμητό ποσό. Όταν το μαθαίνει η Αντίνα πείθεται για τη δύναμη των αισθημάτων του, ομολογεί πως εκείνη τον αγαπά και η υπόθεση οδηγείται σε αίσιο τέλος.

Συντελεστές:

Μουσική Διεύθυνση – Ενορχήστρωση: Ματθαίος Λεγάκης

Σκηνοθεσία – Επιμέλεια Σκηνικών, Κοστουμιών: Παναγιώτης Αδάμ

Σχεδιασμός Φωτισμών: Παναγιώτης Λάμπης

Πρωταγωνιστούν:

Adina: Ιωάννα Καραμολέγκου / Μαρία Μαυρομμάτη

Nemorino: Γιάννης Κάβουρας

Belcore: Γιώργος Ματθαιακάκης

Dulcamara: Κώστας Μαυρογένης / Τάσος Λαζάρου

Giannetta: Ρόζα Πουλημένου / Έρη Σιδερίδου

Χορωδία Εθνικού Ωδείου

Διδασκαλία: Σπύρος Κλάψης

Orion Chamber Orchestra:

Βιολί I: Ζήσιμος Σουλκούκης

Βιολί ΙΙ: Κλεόδωρος Αγόρας

Βιόλα: Ιωάννα Σοφρώνη

Βιολοντσέλο: Κώστας Σερελέας

Κοντραμπάσο: Γιώργος Θεοδωρακάκος

Φλάουτο: Αμαλία Κουντούρη

Όμποε: Γιώργος Θεοδωρόπουλος

Κλαρινέτο: Γιώργος Βλάχος

Φαγκότο: Βασίλης Βλάχος

Κόρνο: Αλκιβιάδης Καμινάρης

Πιάνο: Μυρτώ Ακρίβου

Μουσική Προετοιμασία – Πιάνο:

Μανώλης Παπασηφάκης

12, 16, 20, 23 Μαΐου 2018, 20:00

Θέατρο Κνωσός, Κνωσού 11 και Πατησίων 195

Διάρκεια: 140’ με διάλειμμα

Γενική είσοδος: 15€, 12€ (Φοιτητικό, Ανέργων, ΑΜΕΑ), 10€ (παιδικό, ομαδικό +10 ατόμων)

Τηλ. Κρατήσεων: 2106755226

Προπώληση Εισιτηρίων:
www.viva.gr